Opdoffer in blessuretijd

VOETBAL 2DE KLASSE / EXQI-LEAGUE KVK TIENEN

VOETBAL 2DE KLASSE / EXQI-LEAGUE KVK TIENEN

Tienenaar Wesely Grondelaers in een fel duel met Frederic Vanderbiest. Guy Meurs Foto: © Foto Guy Meurs

TIENEN - Met de gelijkmaker in blessuretijd kreeg KVK voor de tweede keer op rij een koud stortbad. Balverlies leidde tot die late gelijkmaker.

'Zowel Belme als Mbemba, toch twee ervaren spelers, leden balverlies en dat kostte ons de overwinning die we verdienden', zei trainer Daniël Nassen, die nog niet bekomen was van die opdoffer.

In de eerste helft viel er nauwelijks iets te beleven. Toch klommen de bezoekers op winst na een vrije trap van Helegbe, die door doelman Van Impe tegen de paal werd gedevieerd waarna Pecqueux succesvol hernam.

Vlak na rusten toonde de thuisploeg zich meteen maar Grondelaers miste. Nog in het beginkwartier van de tweede helft werden de bordjes omgedraaid. Meeus knikte mooi een hoekschop in en de voorzet van Köse werd door centrale verdediger Lahousse tegen de netten gewerkt.

Een kwartier voor tijd hield Van Impe Deschacht van de gelijkmaker. Met elf tegen negen liet de thuisploeg zich toch nog verrassen in blessuretijd.

'Ik koos voor dezelfde opstelling als in Eupen omdat we ginds goed voetbalden en met veel vertrouwen. De eerste helft was er echter eentje om heel snel te vergeten: rommelig en met veel slechte passes, geen bezieling en agressiviteit. Daarom moest ik ingrijpen en bracht ik voor Triantafillidis en Degeling, die niet in de match zaten, Grondelaers en Belme in. Het draaide dan wel goed met dat jonge elftal. We kwamen dat ook dik verdiend op voorsprong. Tot dat balverlies ons fataal werd.'DOELPUNTEN: 43' Pecqueux 0-1, 57' Meeus 1-1, 60' Lahousse (o.g.) 2-1, 90' Lahousse 2-2.

TIENEN: Van Impe, De Smet, Vanhees, Peeters, Vandeput, Triantafillidis (46' Belme), Bogaerts, Neven, Degeling (46' Grondelaers), Köse (79' Mbemba), Meeus.

OOSTENDE: Delwarte, Lahousse, Dzidic (65' Deschacht), Vandenberghe (60' Luissint), Liard, Sucaet, Wallaeys (23' Pecqueux), Coussement, Vanderbiest, Helegbe, Mokulu.

GELE KAARTEN: Köse, Liard, Helegbe.

Rode kaarten: 78' Pecqueux (2 x geel), 80' Mokulu (2x geel).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio