Europakruispunt aan Centraal station af

Europakruispunt aan Centraal station af

De Keizerinlaan is sinds gisteren op enkele details na afgewerkt. rdb Foto: © Robin De Becker

BRUSSEL - De werken aan het Europakruispunt aan het Centraal station zijn eindelijk afgerond.

Bijna anderhalf jaar hadden pendelaars uitzicht op een grote werf aan het Europakruispunt, aan de hoofdingang van het Centraal station. Met het bouwverlof - dat dit weekend officieel begint - zijn nu ook de werken aan het kruispunt afgerond.

Pendelaars, handelaars en taxichauffeurs halen opgelucht adem. Want zij waren tijdens al die tijd het grootste slachtoffer. 'We voelden toch een inkrimping van ons cliënteel', aldus de uitbaters van de winkels aan de hoofdingang van het station. 'Hopelijk vinden de mensen weer makkelijk de weg naar onze zaken.'

Het kruispunt is verkeersluw gemaakt en alleen nog toegankelijk voor taxi's en bussen. Auto's kunnen er nog door, maar mogen van de zone enkel gebruik maken als kiss &ride-zone.

'Ik ben blij dat we eindelijk opnieuw kunnen oversteken zonder al die omwegen langs een lelijke werf', aldus Sara Dessangé, dagelijks pendelend tussen Brugge en Brussel.

'Vooral het grote plein is echt voetgangersvriendelijk en de grote bloempotten geven een positief karakter aan de omgeving.'

De officiële opening van het plein is gepland in september. Het project kostte 6,5miljoen euro.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio