Heks uit kinderboek wordt theaterpersonage

© © cdb

Jeugdtheater Ondersteboven waagt zich aan 'Lotje' van jeugdschrijfster Lieve Baeten. 'We hebben rond de heks Lotje een eigen theaterversie gecreëerd', zegt Stefan Van Guyse.

(sls)

Op 7 maart 1992 tekende Lieve Baeten voor de eerste keer Lotje. Baeten kwam om het leven bij een verkeersongeval in 2001.

'Twintig jaar na de creatie van Lotje de heks wordt het jubileum in het Zonhoven van Baeten onder meer gevierd met de onthulling van een standbeeldje, een fandag voor Lotje, een wandelpad en rondreizende tentoonstelling begin maart', zegt Wietse Fossey, zoon van Lieve Baeten.

Wietse Fossey heeft het laatste boek waarmee Baeten bezig was verder afgewerkt met computer en uitgebracht onder de titel

Slimme

Lotje

.

In Sint-Niklaas gaat de theatervoorstelling voor kleuters en kinderen in première in het Museumtheater.

'We hebben niet gekozen voor één boek maar voor een nieuw verhaal waarbij we putten uit een aantal boeken rond Lotje', zegt Van Guyse. 'We hebben zelfs nog wat personages zelf uitgevonden. Ik heb de basistekst met wat muziek gemaakt en daarna zijn we samen met Marjan De Gendt (Lotje) en Michaël Zanders (bekend van gastrollen in soaps

Thuis

en

Spoed

) gaan brainstormen. We zaten wat aan de piano en zo ontstond echt muziektheater.' Theater Ondersteboven, dat twintig jaar bestaat, wil graag touren met Lotje. De voorstellingen starten in Sint-Niklaas, niet in Zonhoven.

'Maar we zouden er wel graag spelen', vertelt Stefan Van Guyse.

'We proberen met Ondersteboven meer met professionele acteurs te werken en op tournee te gaan.'

Voorstellingen vanaf vrijdag 10 februari in het Museumtheater.

.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio