Koerier van Navarra wordt twintig

Koerier van Navarra wordt twintig

In januari stelt Ivo Hermans zijn herwerkte versie van zijn boek Duende voor.ivw Foto: © Isabel Van Tendeloo

LEUVEN - Het Leuvense conceptrestaurant De Koerier van Navarra biedt zijn gasten al twintig jaar authentieke paella en Spaanse verhalen.

Uit liefde voor Spanje stampte Leuvenaar Ivo Hermans twintig jaar geleden De Koerier van Navarra uit de grond. Het pand aan de Tervuursevest in Leuven is geen gewoon restaurant. Op het menu staat uitsluitend paella, die voor je neus wordt klaargemaakt. Daarnaast gidst Hermans je al twintig jaar door het Groot Begijnhof, waar hij verhalen vertelt over de periode toen de Spaanse hertog van Alva in Leuven was. Twee of drie keer per week wordt er zo'n avond georganiseerd, afhankelijk van de reservaties. 'Wie er inschrijft, is nooit te voorspellen. Sommigen zijn culinaire liefhebbers die voor de paella komen, anderen willen een diepgaand historisch relaas', zegt Hermans. 'Maar de nadruk ligt sowieso op de verhalen.' Dat merk je alleen al aan de inrichting van het restaurant, dat van boven tot onder volhangt met foto's.

Tweede thuis

Hermans' leven staat volledig in het teken van Spanje. Het land voelt voor hem aan als zijn tweede thuis. 'Ik ga er vaak naartoe, maar ik heb er nooit het gevoel dat ik op reis ben', stelt hij.

De verjaardag van de Koerier van Navarra wordt pas het laatste weekend van januari uitgebreid gevierd. Dan stelt Hermans ook de herwerkte versie voor van zijn boek Duende, over flamenco, en vindt een wijnproeverij en flamencorecital plaats in de stadsschouwburg.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio