Veel animatie voor 1.000 kilometer van KOTK

BRASSCHAAT - De renners die deelnemen aan de 1.000 kilometer van Kom Op Tegen Kanker rijden morgen, voor de laatste etappe, van Mechelen naar Brasschaat en terug. Het logistiek knooppunt waar de teams hun middagmaaltijd gebruiken en waar eventueel van renners wordt gewisseld, wordt ondergebracht in het GIB (Gemeentelijk Instituut Brasschaat) in de Door Verstraetelei.

Erehaag

Het is ook daar dat Brasschaat zal proberen te winnen van Brugge en Tongeren met de langste erehaag. ‘De deelnemers hebben er dan al 125 kilometer opzitten, een hele prestatie waarvoor een warm applaus op zijn plaats is. Ik heb de indruk dat Brasschaat goed aan het mobiliseren is. Ik kijk ernaar uit om met onze pelotons langs te komen', stelt Kristien Neyens, eventmanager van de 1.000 kilometer van Kom Op Tegen Kanker.

De Door Verstraetelei wordt vanaf 10 uur omgetoverd tot één grote speelstraat met kraampjes, animatie en een spel zonder grenzen. Om 12uur wordt de erehaag gevormd. Op het podium zal coverband Deuce een optreden verzorgen en op het grasveld naast het GIB wordt een picknick georganiseerd. Carl Huybrechts zorgt voor de presentatie.

‘Van onze gemeente rijden liefst vijf teams van vier deelnemers mee. Het evenement leeft heel erg in Brasschaat', stelt burgemeester Dirk de Kort (CD&V).

www.nieuwsblad.be/1000km

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio