Trage weg in overstromingsgebied

Trage weg in overstromingsgebied

Doorsnede Elastopave. if Foto: © if

WOMMELGEM/WIJNEGEM - Wijnegem en Wommelgem leggen binnenkort samen een belangrijke fiets- en voetgangersverbinding. Het gaat om een zogenaamde trage weg die deels het tracé van de buurtweg 24 volgt, in het verlengde van de Doornaardstraat tot aan de Koolsveldlaan vlakbij het Wijnegem Shopping Center.

'Het traject loopt door laaggelegen en overstromingsgevoelig gebied van de Schijnvallei. Door gebruik te maken van een bijzonder waterdoorlaatbare ondergrond, kunnen we deze fietsverbinding tocht realiseren. Het gaat om een primeur voor ons land', aldus een trotse schepen Marcel Dierckx (Gemeentebelangen) van Wommelgem.

Het product dat gebruikt wordt voor de nieuwe trage weg is Elastopave, een waterdoorlatende polyurethaanhars ontwikkeld door BASF. 'Dit product wordt in Duitsland en Nederland veel gebruikt, maar werd nooit eerder in België toegepast.'

'Het grote voordeel van dit materiaal is dat het pad duurzaam, blijvend en ecologisch verantwoord zal zijn. Het dossier zal wellicht nog dit jaar worden uitgevoerd. Momenteel loopt nog een openbaar onderzoek rond de aanleg van een nieuwe brug voor zwakke weggebruikers over het Groot Schijn. De gemeenten Wijnegem en Wommelgem investeren samen 160.000 euro in deze nieuwe fietsverbinding. Wommelgem draagt het leeuwendeel van de kosten.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio