Gemeente wil Kerkwijck schoon houden

HAMME - Het gemeentebestuur hoopt dat de Hamse jongeren respectvol zullen omgaan met de infrastructuur van het vorig jaar geopende park Kerkwijck. Het onderhoud van het park wordt uitbesteed aan Spoor Twee.

Het Hamse sociaal opleidings- en tewerkstellingscentrum zal vanaf volgende maand met medewerkers in sociale tewerkstelling voor een groot deel instaan voor het basisonderhoud van het park in de driehoek tussen Kapellestraat, Hospitaalstraat en Achterthof.

‘Twee keer per week zullen de medewerkers van Spoor Twee het zwerfvuil ruimen', licht schepen voor Kleine Werken Luk De Mey (CD&V) toe.

‘Zij zullen tijdens vier werkmomenten per week ook instaan voor het park vrijwaren van onkruid, het leegmaken van de vuilnisbakjes, eenvoudig snoeiwerk van struiken en het maaien van gras rond obstakels. Deze werkzaamheden gebeuren onder leiding van een instructeur. Met de gemeentelijke groendienst zullen wij het onderhoud van de graspleinen en het grote snoeiwerk uitvoeren.'

De gemeente trekt 20.000euro uit voor dit samenwerkingsverband. ‘Eigenlijk gaat het om een subsidie, die ook aan de gemeente en haar bevolking ten goede komt. Tegelijk kan Spoor Twee aan de doelgroepmedewerkers werkervaring aanbieden gedurende vier dagen per week, aangevuld met een dag theoretische en algemene vorming.'

Vorige week is een muur aan de grens van het park met het Achterthof ingestort. ‘We bekijken of we de herstelling ervan kunnen uitvoeren in eigen beheer', stelt De Mey.

Schepen voor Jeugdbeleid Hilde Landtsheer (Open VLD) treedt haar collega bij als het gaat om de zorg voor een propere park- en speelomgeving in Kerkwijck. ‘Vorig jaar organiseerden we in samenwerking met de jeugddienst en vrijwilligers van de jeugdbeweging de Fundays, waarbij jongeren konden ervaren hoe leuk het is om te spelen in het park', zegt Landtsheer.

‘Daaraan hoeft geen vandalisme of het achterlaten van zwerfvuil te worden gekoppeld. We hopen dan ook dat de Hamse jeugd de komende maanden respect zal tonen voor beplantingen en speeltuigen.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio