Gewezen lasser verrast jury met zijn unieke pizza Carpaccio

Gewezen lasser verrast jury met zijn unieke pizza Carpaccio

De klanten kunnen de pizza's van Jeroen Dijck erg waarderen.tab Foto: © Alain Trappeniers

HEIST-OP-DEN-BERG - Jeroen Dijck, uitbater van restaurant Prego Pizza in Booischot, maakt kans om de Horeca Award te winnen. Hij verraste de jury met een unieke pizza.

De 23-jarige jongeman, afkomstig uit Putte, nam 1,5 jaar geleden de pizzazaak in Booischot over nadat hij noodgedwongen zijn job als fotolasser had opgegeven. 'Ik kon dat werk niet meer doen omdat ik rugproblemen had', zegt Jeroen. Omdat hij altijd al geïnteresseerd was om als zelfstandige te weken in de horeca, viel zijn oog op het pizzarestaurant in de Dorpsstraat.

Daar maakt hij elke dag met veel zorg zijn speciale pizza's en pasta klaar.

'We bieden onze klanten een uniek concept aan. De basis van de pizza is iets dikker en we werken niet met korsten. De pizza wordt tot aan de rand met garnituur belegd.'

De pizza Carpaccio is de hoogvlieger op de menukaart. Dat is de jury van de Horeca Awards 2010, waar de twintiger zich voor heeft ingeschreven, niet ontgaan. 'Ze waren verkocht. Een jurylid vertelde me dat hij de hele pizza wilde verorberen. Zo goed vond hij het', zegt Jeroen.

Hoewel de jongeman veel lof krijgt voor zijn werk, rust hij niet op zijn lauweren. 'Ik wil me vervolmaken als restaurateur. Daarom volg ik een driejarige opleiding aan de onderwijsinstelling Syntra in Mechelen', luidt het.

Dijck wacht intussen met spanning de resultaten van de Horeca Awards af. Op 7 februari vindt in Genk het slotgala en de prijsuitreiking plaats.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio