2DE PROVINCIALE A SV VEURNE - SK SPERMALIE

Verschalkt de leerling zijn meester?

VEURNE/MIDDELKERKE - Vorige zaterdag zaten ze nog samen op een trouw, maar morgen op de slotspeeldag staan de trainers Chris Plaisier (SV Veurne) en John Vanmullem (SK Spermalie) lijnrecht tegenover elkaar in de race naar een eindrondeticket. En zeggen dat ze vorig seizoen nog dé succestandem van Veurne waren.

Dat SV Veurne in tweede provinciale speelt, is gedeeltelijk te danken aan John Vanmullem. Met hem als trainer promoveerde de kustploeg vorig seizoen. Chris Plaisier was toen hulptrainer en is nu hoofdcoach. Meester en leerling horen mekaar nog vaak.

‘Zaterdag zaten we nog samen op een trouw', lachen de oefenmeesters. Eén gespreksonderwerp kunnen we al raden van die avond: Veurne-Spermalie. ‘Het is sowieso een speciale match voor ons', zegt Vanmullem. ‘Maar voor Veurne staat de eindronde nog op het spel, terwijl het voor ons zo goed als voorbij is, al kan het eventueel nog via de derde periodetitel. De spanning bij de tegenstander kunnen wij misschien uitbuiten.'

En Veurne heeft ook nog iets recht te zetten. ‘Klopt, want in de heenmatch verloren we met 4-1 na een zwakke match', aldus Plaisier. ‘Maar over revanche spreek ik liever niet. Nadat we verloren tegen Eendracht Brugge heb ik de spelers gevraagd nu gewoon ontspannen te spelen en match per match te bekijken. Met een 15 op 15 tot gevolg!'

Adinkerke in pole position

Zedelgem en Varsenare zijn in tweede A al zeker van eindrondedeelname, maar voor de andere twee plaatsen komen nog vijf ploegen in aanmerking: Adinkerke, Spermalie, Veurne, Oudenburg en SV Koekelare. Adinkerke begint zowel in het klassement als in de derde periode in pole position aan de slotspeeldag, maar een trip naar Zandvoorde, dat moet winnen om zich nog te kunnen redden, lijkt geen sinecure. De vier andere kandidaten kijken mekaar in de ogen, met Veurne-Spermalie en Oudenburg-SV Koekelare. Spanning en scenario's troef dus.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio