Vrouw rijdt over middenberm op stilstaande auto's

Vrouw rijdt over middenberm op stilstaande auto's

Het merkwaardige ongeval resulteerde in één gewonde en flink wat blikschade. edp Foto: © edp

ZOTTEGEM/HERZELE - Op het kruispunt Vosken in Oombergen ramde een vrouw gisteren om 10 uur verschillende auto's die voor het rood licht stonden te wachten.

Bestuurster V.D.S. (76) uit Herzele kwam vanuit de richting Aalst en draaide het kruispunt links op richting Zottegem-Geraardsbergen. Om een onbekende reden bleef de vrouw met haar Opel Omega draaien. Zo schoot haar wagen over de verhoogde middenberm en ramde er wagens die stil stonden voor het rode verkeerslicht op de Europaweg.

De Honda Civic van W.D.N. uit Roosdaal werd in het linker achterportier geramd. Door de knal raakten beide wagens ook de BMW van O.R. uit Geraardsbergen, die op zijn beurt tegen de Hyundai van F.V.B. uit Geraardsbergen knalde. Bij het ongeluk raakte enkel de bejaarde vrouw uit Herzele gewond. Zij werd naar het ziekenhuis in Zottegem overgebracht. In de andere wagens met in totaal vier kinderen en vier volwassenen raakte niemand gewond. De andere wagens werden weggetakeld.

'Gelukkig dat we allemaal stil stonden', vertelt W.D.N. uit Roosdaal. 'Als het groen was geweest, dan reden we hier met 70 kilometer per uur. Dan zou het pas een ravage zijn geweest. In een glimp zag ik de grijze Opel op mij afkomen. De wagen schoot over de verhoogde middenberm. Er zijn geen remsporen te zien. Ik was net onder weg naar de garage. Het onderhoud zal nu niet meer nodig zijn.'

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio