Discotheken Pallas en Creamm langs N70 doen de boeken toe

BEVEREN-WAAS - De eigenaar van de discotheken Creamm en Pallas aan de N70 in Haasdonk gooit de handdoek in de ring.

Wie in het weekend op de N70 ter hoogte van het militair domein De Westakkers rijdt, heeft de dancings Creamm en Pallas zeker en vast al opgemerkt. Meterslange rijen geparkeerde auto's verraden dat de dancings open waren. Een beeld dat nu naar het verleden verbannen wordt. De rechtbank van koophandel in Dendermonde sprak namelijk een week geleden het faillissement uit voor de bvba Verdisc, die achter de discotheken steekt. Opmerkelijk is dat Walter Vermeulen, de eigenaar, zelf de boeken neerlegt. ‘Het was echt niet meer te doen', zucht de man. ‘Wij worden ongelooflijk hard gecontroleerd. In die mate dat we ons werk niet deftig kunnen doen. We krijgen elke week drugs- en alcoholcontroleurs over de vloer en de bezoekers raken dat een beetje beu. Ze blijven dan ook weg, met alle financiële gevolgen vandien', aldus Vermeulen.

Dancing Creamm kwam in het verleden al verscheidene keren negatief in het nieuws. Zo vond er vijf jaar geleden een schietpartij plaats op de parking en werden er bij een razzia hopen drugs gevonden. Toen de zaak nog de naam Maxx droeg, werd er zelfs een portier doodgeschoten. ‘We hebben in het verleden inderdaad wat problemen gehad, maar dat gebeurt wel bij iedereen', meent Vermeulen. ‘We hebben hard gewerkt om de overlast en het drank- en drugsgebruik aan banden te leggen, maar het bleek niet genoeg. Op zomerfestivals lopen ze bijna allemaal rond met een joint, maar dat wordt wel toegelaten. Wij daarentegen worden week na week zwaar gecontroleerd. Dat stemt tot nadenken.'

De politie van Beveren bevestigt de inspanningen van de eigenaars, maar ontkent dat de dancings geviseerd werden. ‘Er werden inderdaad heel wat inspanningen geleverd', zegt commissaris Noël Kennes. ‘Het aantal klachten verminderde de jongste tijd dan ook zichtbaar. Beide zaken werden door de politie dan ook als ‘gewone' dancings bekeken en werden niet extra in de gaten gehouden. Van een boycot is absoluut geen sprake', klinkt het.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio