Politie betrapt ons niet met glazen fles

Politie betrapt ons niet met glazen fles

fvv Foto: © Frederiek Vande Velde

GENT - Toegegeven, wij hebben de Polé Polé-bezoeker onderschat. Willy Waarzegger deed dat niet. Vrijdagavond vroegen wij rond 21 uur aan tien Polé Polé-bezoekers wie op dat moment op het podium stond. 'Dinamo', wisten toch twee mensen ons te vertellen zonder eerst het programmaboekje te raadplegen. En wij maar denken dat mensen niet voor de muziek naar Polé Polé gaan.

Ons wit konijnorakel Willy Waarzegger heeft het weekeinde goed ingezet. Want ook dat er vrijdagavond gewonden zouden vallen tijdens de Stroppenommegang, wist hij correct te voorspellen. Van de vijftig moedige stroppendragers die blootsvoets door de stad trokken, moest één persoon verzorgd worden na een val.

En zo behaalt Willy nu toch al een score van 6 op 8. De aanvragen van gemeenten die Willy ereburger willen maken, in navolging van Octopus Paul, stromen binnen op de redactie.

Willy's toekomst lijkt dus al verzekerd. Toch willen we hem nog drie keer op de proef stellen. Zo willen we wel eens weten in welke mate Willy de politiecontroles kan voorspellen. Altijd handig om te weten, ook voor na de Feesten trouwens.

Op de grote lichtkranten her en der in de stad wordt aan bezoekers immers gevraagd om niet met open flessen of glazen rond te lopen. Maar omdat wij in functie van het algemeen belang altijd bereid zijn tot ongehoorzaam gedrag, testten wij uit hoe lang het duurt voor de politie ons aanspreekt omdat wij met een fles wijn door de stad dwalen. 'Meer dan twintig minuten', voorspelt Willy.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio