FC Izegem nog geen vogel voor de kat

IZEGEM - Bij FC Izegem blijven ze ervan overtuigd dat het behoud nog mogelijk is, maar dan is morgen winnen op Racing Waregem een must. Heel Izegem rekent op doelman Dries Lievens om de nul te houden.

Dries Lievens is aan zijn tweede periode toe bij Izegem. Hij keerde begin dit seizoen bewust terug als tweede keeper achter de jonge Sibren Vangraefschepe. Na een paar maanden kwam Lievens in de ploeg en speelde zijn eerste wedstrijd op Torhout. Hij speelde een nagenoeg perfecte partij maar in de slotfase verkeek hij zich op een bal. Lievens bleef nog een paar weken staan, maar moest dan weer plaats maken voor Vangraefschepe. De lange keeper blunderde niet echt, maar in de slotfase tegen Koksijde en Aalst gaf men telkens nog een voorsprong weg. Tegen Aalst werd Vangraefschepe twee keer koud gepakt op een vrijschop. Sinds twee weken staat Lievens weer onder de lat, maar punten leverde het nog niet op.

‘Ik had mij weinig te verwijten, maar het is natuurlijk wel jammer dat we telkens verloren met één doelpuntje verschil. We krijgen genoeg kansen maar scoren lukt maar niet', zuchtte de keeper. ‘Het is opvallend dat we er in slagen om de ene na de andere kans af te dwingen tegen een ploeg zoals Sint-Niklaas die toch zesde staat en het de jongste weken prima deed en de revelatie is.'

‘Wij geloven er zeker nog in dat we ons kunnen handhaven. Er volgen nu nog elf cruciale wedstrijden. Gelukkig liet Brakel ook punten liggen en werd de kloof niet groter. Dit weekend is er ook Cappellen tegen Wielsbeke, voor ons zou het een goede zaak zijn als dit een draw kan worden. Er wacht ons nu een programma waarin we punten kunnen pakken en dan kan er ook wat meer duidelijkheid volgen. Het bestuur begon deze week met de gesprekken. Het is juist dat ik een paar weken geleden weg wilde omdat spelen nog altijd centraal staat. De huidige situatie zorgde weer voor een ander gevoel en dus is het best mogelijk dat ik alsnog blijf', besluit Dries Lievens.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio