Scholieren Mater Dei zamelen 10.000 euro in

Scholieren Mater Dei zamelen 10.000 euro in

De scholieren malen tijdens de middag zoveel mogelijk kilometers af in een vooraf bepaalde tijd.if Foto: © if

OVERPELT - De scholieren van Wico campus Mater Dei in Overpelt zetten zich twee weken in om 10.000 euro in te zamelen voor Kom op tegen Kanker.

'Elke familie en elke school kent van dichtbij de gevolgen van kanker', zegt campus-directeur Mieke Molemans. 'Iedereen hoopt dat de wetenschap zo snel mogelijk de sleutel vindt om kanker te voorkomen en volledig te genezen. Daarom organiseren wij elk jaar een festival en om de twee jaar een grotere actie om geld in te zamelen.' De school mikt dit jaar op 10.000 euro. 'Een behoorlijke uitdaging, maar ook het engagement van de school, zodat twee teams de 1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker kunnen fietsen', klinkt het.

Volgende week wordt op vier dagen tijdens de middagpauze NooNFeST georganiseerd, waarop jonge, beginnende artiesten gratis zullen optreden. Dit jaar zijn dat onder meer Budda For Mary, Flying Shoe, Broadcast Emergency, Edge of the Eyelid. 'Om zo goed mogelijk een festivalsfeertje te krijgen, hebben we inkombandjes die via de vzw Hijos del Sol gemaakt zijn door jongeren uit problematische opvoedingssituaties in Peru. Zo wordt dit project ondersteund.' Een aantal jongeren gaat in de middagpauze binnen een vooraf bepaalde tijd zoveel mogelijk kilometers fietsen. Met de 10.000 euro kunnen twee teams de 1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker fietsen. 'Leraar Bart Mellebeek zal de duizend kilometer solo fietsen. Het andere team bestaat uit acht personeelsleden die elk een halve dag fietsen', zegt de directrice.

Wie de school wil sponsoren kan dat via het Kom op tegen Kanker-rekeningnummer 733-1999999-83 met vermelding van registratienummer 170051490. Meer nieuws en foto's opwww.nieuwsblad.be/1000km.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio