Einde van het seizoen in Oudenaarde

Fiertelgangers spotten met dorpsgenoten en politici

Fiertelgangers spotten met dorpsgenoten en politici

De eerste repetitie in de Irish Pipes verliep zonder de vrouwen.juv Foto: © Juliaan Verhaeghe

OUDENAARDE - Het fiertelseizoen wordt zaterdag in Oudenaarde afgesloten met de fratsen van de Volkegemse fiertelgangers die dorpsgenoten en politici viseren.

De groep Lucien Schepens met ook nog Manu De Vos, Raf Vandeputte, Hans Coussée, Chantal de Preester en dochter Lincey Audooren plus Lennert Schepens gaat er zaterdag weer tegenaan. Met Lucien, Manu en Chantal kan de groep bogen op een pak fiertelervaring maar met Hans, Lincey en Lennert is ook voor de noodzakelijke doorstroming van jong talent gezorgd. Bovendien doet met Luc Provost, nieuwe inwoner van Volkegem, een regisseur met ervaring zijn intrede in de groep. Leuk detail: Luc regisseert een stuk waarin hijzelf een centrale rol speelt.

'Na de vakantie zaten Manu De Vos en ik een uurtje samen en toen de fles wijn leeg was, stond ons stuk op papier. Uiteraard werd tijdens de repetities hier en daar nog wat bijgeschaafd en het sausje met Volkegemse actualiteit, gelinkt aan het nationale politieke circus, aangedikt', zegt Hans Coussèe.

'Wij steken vaak de draak met mensen van Volkegem maar proberen nooit echt kwetsend te zijn. Sommigen zijn niet echt blij met onze grappen en grollen maar ze moeten daar maar tegen kunnen. 't Is immers fiertel', zegt ancien Lucien Schepens die met Lennert het meeste werk aan de wagen voor zijn rekening neemt. 'Ik hoop maar dat het weer niet zo slecht wordt als de voorspellingen aangeven. Ik heb nog nooit meegemaakt dat onze fiertel uitgeregend werd en hoop dat het ook deze keer toch nog meevalt.

Luc Provost, die wel wou regisseren maar wegens Bevere-kermis en dus grote drukte in zijn Irish Pipes niet kon meespelen, vult aan. 'Vorige week spendeerden we al drie avonden aan tekststudie maar de echte repetities moeten het samenspel nog verbeteren. Manu De Vos heeft de zwaarste rol: hij komt in actie als de anderen niet meer verder kunnen', lacht Luc.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio