Aalter heeft een loodzwaar programma

Aalter heeft een loodzwaar programma

Lien Inghelbrecht mvh Foto: © marc van hecke

AALTER - Door weliswaar moeizaam tweedeprovincialer Gent C te verslaan, stootte het een reeks hoger spelend Aalter door naar de finale van de KOVV-beker. Avanti doet het ook goed in de competitie. Het staat aan de leiding, maar heeft in de titelstrijd concurrentie van vier ploegen.

'Het kostte ons bloed, zweet en tranen om VDK te verslaan. Daarvoor moest Aalter zelfs een 2-1-achterstand wegwerken', zegt Lien Inghelbrecht. Die 30- jarige middenaanvalster speelde aanvankelijk bij Olva Brugge en trok als 18- jarige naar Torhout. Na vijf seizoenen koos ze voor toenmalig ereklasser Aalter.

'Wegens zwangerschap moest ik kappen met het volleybal en het volgende seizoen was ik een tweede keer zwanger. Intussen heb ik twee kindjes. Nadat ik nagenoeg drie jaar niet speelde, hervatte ik dit seizoen. Ik moest van ver terugkomen. Mijn gezin, het werk en de volleybaltrainingen met elkaar combineren, is een heksentoer', ervaart Lien.

Volgens haar zette Gent C in de bekermatch een verrassend sterke prestatie neer. 'Het is een technisch sterk team, waarvan de jonge speelsters zeer gemotiveerd waren. Omdat Aalter niet zijn beste niveau haalde, werd het een vijfsetter. Ik speelde zeker niet mijn beste match en Tamara Van Damme was na een verhuis fel vermoeid. Toch is een eerste objectief gerealiseerd. De titelstrijd is echter nog open. Het is mooie competitie op een vrij hoog niveau. Met wedstrijden tegen de concurrenten Nieuwkerken, Erwetegem en Berlare-Zele heeft Avanti nog een zwaar programma. We hebben de beste uitgangspositie, maar er zijn nog andere kapers op de kust.' (IVH)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio