Jurgen Lambrechts 'Meerbeke moet rekenen op jeugdig enthousiasme'

NINOVE - 1STE PROVINCIALE

Halfweg de competitie had Meerbeke slechts drie van zijn eerste elf matchen gewonnen. Met drie overwinningen en evenveel nederlagen doet Mevocs verjongd team alvast beter in de tweede ronde.

'We begonnen niet zeer ambitieus aan de competitie. Enkele jongeren inpassen en toch het behoud realiseren, was het hoofddoel', zegt coach Jurgen Lambrechts. Die zag eind vorig seizoen passeur Annemaaike Steylemans en Ellen Van Droogenbroeck vertrekken. 'In de voorbereiding won Meerbeke vlot twee oefenmatchen tegen Lochristi-Wachtebeke. Toen was al duidelijk dat we zeker die reeksgenoot achter ons zouden houden. Intussen staat Lowavol met slechts een zege laatste en telt Mevoc zeventien punten meer dan die hekkensluiter. We staan op de negende plaats en dat is beter dan verwacht', beklemtoont Lambrechts.

Met onder meer passeur Tessa Vanhuylebroeck (14) en Laurien Van Cleemputte (16) gaf hij met succes de jongeren een kans. Dit weekend komt Jurgens ex-ploeg Berlare-Zele op bezoek. 'Dankzij veel opslagdruk wonnen we de heenmatch met 2-3. Brigand draait de jongste weken echter op een hoger toerental. Het heeft meer ervaren speelsters dan Mevoc. We moeten meer rekenen op het jeugdig enthousiasme.' (ivh)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio