Uitbaters Symfonie starten hotel in Frankrijk

La Charmille.if Foto: © credit

MEULEBEKE - Jeffrey Vandemoere en zijn gezin laten op 1juli hun populaire restaurant Symfonie op de Markt na dertien jaar voor wat het is. Ze gaan in het zuiden van Frankrijk een hotel open houden.

Een restaurant runnen brengt heel wat stress mee en dat zijn Jeffrey Vandemoere en vrouw Isabelle Laethem van Symfonie beu.

‘Het is de hoogste tijd om het allemaal een beetje meer à l'aise te doen', zegt Vandermoere. ‘Wie op vakantie is heeft meer tijd om te genieten.' En dus ging het koppel op zoek naar een B&B of chambre d'hôtes in het zonnige zuiden van Frankrijk. Het werd uiteindelijk een hotel-restaurant: La Charmille in het gehuchtje Padirac. Vandaag wordt het al uitgebaat door Roeselarenaars, maar vanaf 1juli nemen Jeffrey en Isabelle het roer over. Het hotel ligt in de buurt van de grotten van Le Gouffre de Padirac en het bedevaartsoord Rocamadour, het mini-lourdes, de streek van de geitenkaas, noten en ganzenlever.

Ook de twee jonge dochters van het koppel, Kyra(9) en Shadia(12), gaan mee naar Frankrijk. De één al wat enthousiaster dan de ander. ‘Het is normaal natuurlijk, want ze zijn bang dat ze hun vriendjes en vriendinnetjes zullen verliezen. Maar we hebben Skype en Facebook en we komen jaarlijks op vakantie naar België. En in hun Franse school zullen ze uiteraard ook vriendjes en vriendinnetjes maken. We hopen dat ze zich snel thuis voelen in Frankrijk.'

Restaurant Symfonie zal ook na de verhuis van de uitbaters blijven bestaan. Een ex-werknemer van het koppel neemt de zaak helemaal over.

www.lacharmille.info

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio