KLJ Waregem organiseert Landjuweel

KLJ Waregem organiseert Landjuweel

KLJ Waregem is klaar om de 1.300 deelnemers aan het Landjuweel te ontvangen. djw Foto: © Jan Decock

WAREGEM - KLJ Waregem mag het 24ste, tweejaarlijkse Landjuweel organiseren voor alle Vlaamse afdelingen. Het Landjuweel vindt dit weekend plaats.

'Dit is een unieke kans en allicht ook de enige keer dat KLJ Waregem het Landjuweel zal mogen organiseren', zegt woordvoerder Sven Beerlaen. 'Je moet weten dat het om een tweejaarlijks cultureel en sportief evenement gaat, dat telkens in een van de vijf provincies wordt gehouden.

Alle Vlaamse afdelingen zijn uitgenodigd. West-Vlaanderen komt in principe maar om de tien jaar aan de beurt.'

Feesttent

Voor de diverse activiteiten van het Landjuweel mag de Waregemse gastheer zevenhectare van het landbouwbedrijf Delbeke-Declerck gebruiken. Die liggen naast de hoeve in de Caseelstraat. 'Die grote oppervlakte hebben we nodig. Onder andere voor de feesttent, waar vrijdagavond 19augustus een stevige fuif plaatsvindt voor alle KLJ'ers.'

'Daarnaast is er ruimte nodig voor de kampeerders. Dat zijn er zeker een driehonderdtal.'

'Op zondag staan er allerlei activiteiten op het programma. Als het weer meezit, verwachten wij toch 2.500 tot 3.000 bezoekers op de weide.'

Demonstraties

Voor de 24ste editie hebben zich intussen 1.300 deelnemers ingeschreven uit verschillende Vlaamse afdelingen. 'Dat is een mooi aantal. Na het feest van vrijdagavond moeten ze zaterdagmorgen vroeg op om naar het provinciaal domein de Gavers in Harelbeke te trekken. Zondag is dé hoogdag van de driedaagse. De 1.300 deelnemers vendelen, wimpelen en dansen dan. Ook andere KLJ-disciplines, zoals piramides bouwen en touwtrekken, komen aan bod. Zij die de beste scores halen, gaan naar de finale na de middag. Dan verwachten we heel veel bezoekers die onder andere de demonstraties vendel- en wimpelzwaaien kunnen bijwonen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio