Bissegem heeft nieuwe wandelclub

KORTRIJK - De Kortrijkse deelgemeente Bissegem heeft een nieuwe wandelclub. Die heet de Easy Stappers. De stichters zijn een vijftal Bissegemnaars.

De bedoeling van de club is om ieder jaar drie wandeltochten in en rond Kortrijk te organiseren. In april volgt een Paastocht op zondag, in augustus een Zomertocht op zaterdag en in december een Wintertocht, eveneens op zondag.

Cindy Moerman: ‘De zomertocht vindt voor de eerste keer plaats op 27augustus en de wintertocht op 11december. We willen met onze wandelingen de schoonheid van de regio Kortrijk tonen. De afstanden houden we bewust verschillend. Je kan drie, zes of tien kilometer wandelen.

‘We starten op 27augustus aan de Q8-shop in de Meensesteenweg in Bissegem en gaan richting Heule. Wandelaars kunnen vertrekken tussen 9 en 15uur. We maken ieder uur een koetstochtje voor vijf deelnemers. Daar vragen we wel vijf euro voor. Voor de kleinsten plaatsen we twee springkastelen op de parking van Q8.' Inschrijven voor de wandeltocht kan bij Q8 op 056-35.00.65 of via Q8Marke op 056-22.57.71.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio