Koen Verjans van Innesto krijgt na amper één jaar Michelinster

'Het voelt alsof de wereld aan je voeten ligt'

'Het voelt alsof de wereld aan je voeten ligt'

Chef Koen Verjans en zijn vrouw Sofie De La Rivière in de keuken van hun restaurant Innesto. kvh Foto: © Kizzy Van Horne

HOUTHALEN-HELCHTEREN - Amper een jaar na de opening mag restaurant Innesto in Houthalen een eerste Michelinster in ontvangst nemen. De 27-jarige chef Koen Verjans werd door culinaire kenners vorig jaar getipt als iemand om in de gaten te houden.

Er heerste een grote drukte gistermiddag in restaurant Innesto. De voorbereidingen voor de avond waren volop aan de gang. Tussendoor werden chef-kok Koen Verjans en zijn vrouw Sofie De La Rivière overladen met felicitaties en interviews. De trotse chef mocht ook nog een groot bloemstuk in ontvangst geven. 'Een cadeau van een van onze vaste klanten', zegt Koen lachend. 'Het is een hele overrompeling, maar het is wel fantastisch. Het voelt alsof de wereld aan je voeten ligt. Voor onze klanten, daar doen we het voor en het is mooi om te zien dat ook zij aan ons denken en onze kookkunsten appreciëren.'

De jonge chef kreeg vorig jaar de kans om met cateraar Bart Claes in zee te gaan toen die het domein de Barrier overnam. Verjans baat het restaurant, dat volledig werd vernieuwd, op zelfstandige basis uit. Onlangs raakte bekend dat Bart Claes bescherming heeft aangevraagd bij de rechtbank van koophandel tegen zijn schuldeisers. Zo wil Claes de geplande herstructurering kunnen doorvoeren zonder failliet te gaan. Koen Verjans is er echter gerust in.

'Innesto is ondergebracht in een andere vennootschap, die wel gezond is', verklaart hij. 'We hebben met Bart sinds het begin een goede samenwerking. Ik ben ervan overtuigd dat Bart Claes er opnieuw bovenop komt na een herstructurering.'

Grootmeesters

Koen Verjans leerde het vak van enkele grootmeesters in de keuken. 'Ik was vroeger zeker niet de beste leerling op school', zegt Verjans lachend. 'Ik heb vijf jaar de richting economie gevolgd. Via weekendjobs kwam ik voor het eerst in contact met de horeca en zo ontdekte ik mijn passie.'

Zijn twee laatste jaren in het secundair onderwijs volgde hij aan de Hotelschool. 'Daarna heb ik als leerling in Oud Sluis bij Sergio Herman gewerkt, drie jaar stond ik in de keuken van Viki Geunes in 'tZilte en ik werkte in Clos St Denis.'

Al die tijd droomde hij van een eigen restaurant en vorig jaar kreeg hij die kans. Culinaire kenners keken uit naar de opening van het nieuwe restaurant en waren meteen overtuigd dat de jonge chef het zou maken in de culinaire wereld.

Vader worden

'Ik heb alleen maar lovende commentaren gekregen en ik voel me natuurlijk gevleid. In mijn hart had ik wel gehoopt een ster te krijgen van Michelin, maar ik had het eerlijk gezegd nog niet verwacht omdat we pas een jaar open zijn. We hebben die ster aan het hele team te danken. We zijn een jong team met een grote passie voor koken.'

Onlangs kreeg Tommy Cavaliere van Innesto nog de titel Beste Kok. 'Het is geen gemakkelijke job, maar het is werkelijk mijn passie. Dit is wat ik het liefste doe. Ik tracht elke dag de lat zeer hoog te leggen en streef zo naar tevredenheid bij mijn klanten. De culinaire gidsen volgen dan vanzelf en dat is een mooie erkenning. Ik zal de lat hoog blijven leggen en wil streven naar een tweede ster. Maar ik besef dat dit zeker tijd nodig heeft. Mijn doel is elke dag gelukkig te zijn. En ik zou binnenkort ook wel papa wil worden,' zegt hij lachend.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio