RC Genk met 16-jarige zesde keeper tegen AA Gent

RC Genk met 16-jarige zesde keeper tegen AA Gent

Foto: johan eckens

Racing Genk speelt vrijdag tegen AA Gent met de 16-jarige Thibaut Courtois in het doel. Tweede doelman Sem Franssen viel gisteren met een enkelverzwikking uit en zal minstens vier weken buiten strijd zijn. Eerste doelman Davino Verhulst is in de voor Europees voetbal heel belangrijke wedstrijd geschorst na zijn rode kaart tegen Standard.

In principe is de piepjonge Thibaut Courtois de zesde keeper in de pikorde bij Racing Genk. De Limburgers begonnen het seizoen met Logan Bailly onder de lat en Sinan Bolat op de bank. Bailly vertrok in januari naar Borussia Mönchengladbach en Bolat naar Standard. Derde doelman Verhulst werd eerste doelman maar is dus vrijdag geschorst. Sem Franssen, die als tweede doelman werd weggehaald bij Tongeren, is geblesseerd. De vijfde in rij, de 16-jarige Koen Casteels, is nog maar net hersteld van een pinkbreuk en mist matchritme. Zijn leeftijdgenoot Thibaut Courtois, een 16-jarige student aan de Genkse topsportschool, is de eerste die kan spelen. Hij zat zelfs nog nooit op de bank bij een wedstrijd van de A-ploeg. (LVDW)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.