Dries Hollanders en Sander Helven vlammen naar Limburgse titel

Wielrennen Beloften en elites z.c Provinciaal kampioenschap

Wielrennen Beloften en elites z.c Provinciaal kampioenschap

Sander Helven wint de wedstrijd en is provinciaal kampioen bij de beloften. Romain Eyckens Foto: © Eyckens Romain(REM)

KORTESSEM - Sander Helven (beloften) en Dries Hollanders (elites zonder contract), renners die regelmatig op een hoger niveau rijden en zich in de profwedstrijden laten opmerken, veroverden na een aangename wedstrijd de Limburgse kampioenentrui.

Achttien renners ontsnapten iets na half wedstrijd uit het meer dan honderd koppige peloton. De vluchters werden achternagezeten door tien renners die de ontsnappingstrein niet wilden missen. Achter beide groepen streden, onder het impuls van Timothy Stevens, nog vier renners om de aansluiting bij de vluchters. In de twaalfde van de zeventien af te leggen ronden kwamen de groepen samen zodat we een kopgroep van 32 renners kregen. In diezelfde groep ontstond een verbrokkeling doordat de getalenteerde renners even doorduwden.

In de veertiende ronde reden elf renners weg uit de groep: Tim Wellens, Maarten Craeghs, Jeroen Vrolix, Tim Haex, Dries Hollanders, Jo Pirotte, Ronald Winters, Didider Dubois, Steven Mortier, Thomas Op 't Eindt en Jorg Roosen. Zij werden achternagezeten door Sander Helven, Kenneth Vanbilsen en Dennis Coenen. Deze veertien vluchters beheersten het verdere vervolg van de wedstrijd. In de laatste ronde werkten Helven, Coenen, Hollanders, Wellens, Dubois en Roosen zich los. Het vergde rekenwerk want er waren bij de vluchters vier eliterenners zonder contract.

In de laatste ronde kreeg Jorg Roosen het moeilijk. Dennis Coenen demarreerde en Sander Helven hing zijn wagonnetje aan locomotief Coenen. 'Ik wist dat ik aan de meet sneller was dan Coenen', vertelde Sander Helven na de aankomst toen hij de Limburgse kampioenentrui bij de beloften om de lendenen had. Dries Hollanders, die derde werd, kroonde zich tot Limburgs kampioen bij de elites zonder contract. 'Toch enigszins ontgoocheld omdat ik die wedstrijd niet won', aldus Dries Hollanders, de kampioen bij de elites zonder contract.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio