Dolleman dreigt met slagersmessen in winkel

Slachtoffer Abal Hadeum.jfc

GENT - Een 32-jarige Tunesische man ging maandagavond compleet door het lint in de Bevrijdingslaan. Zwaaiend met twee grote slagersmessen bedreigde hij passanten in de straat, in een café en raakte hij slaags met de uitbater van een telefoonshop die hij wou overvallen.

‘Rond 19uur stond hij hier plots in de straat', klinkt het in de buurt. ‘Met twee slagersmessen zo lang als een voorarm. In het Arabisch stond hij te roepen en sloeg hij eerst op de motorkap van een geparkeerde wagen. Hij ging tierend een café binnen, maar werd daar met enkele korte meppen buitengewerkt, waarna hij woedend de telefoonshop van Abal Hadeum binnenstormde. ‘Ik herkende hem, het is een klant van me. Maar hij was buiten zinnen. Hij schreeuwde dat hij me zou vermoorden als hij geen geld en sigaretten kreeg. Ik liep weg vanachter mijn toog, maar hij schopte een deurtje stuk en baande zich een weg tot aan de kassa.'

De zeven klanten die op dat moment in de shop zaten en Abal stoven de straat op. ‘Ik trok de winkeldeur achter me dicht en hield de deur vast terwijl ik de politie belde.' Die was al onderweg, terwijl de Tunesische dolleman met de messen de glazen deur begon te bewerken. ‘Hij sloeg het glas aan diggelen en de splinters vlogen tot op me.' Abal raakte lichtgewond aan de hand. ‘Maar ik weet niet of het van het rondvliegend glas is of van zijn messen.'

De dolleman had ruim 400euro en wat sigaretten gestolen toen hij terug op straat kwam en op zijn beurt werd aangevallen door enkele buurtbewoners. ‘Toen de politie met sirenes aankwam, zette hij het op een lopen', zegt Abal.

De agressieve man vluchtte de Abrikoosstraat in. De politie ging in de achtervolging en kon de man uiteindelijk overmeesteren in de Gebroeders De Smetstraat. Wat de dolleman bezielde, is nog onduidelijk. Hij werd opgepakt en aangehouden op beschuldiging van diefstal met geweld, weerspannigheid en bedreigingen. Hij onderging ook een drugs-test. De resultaten daarvan zijn nog niet bekend.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio