Kevin De Jonghe wint tijdrit in Rotselaar en wijst Kenneth Vanbilsen terug

Wielrennen Ronde van Vlaams-Brabant

 Wielrennen Ronde van Vlaams-Brabant

Kevin De Jonghe genoot met zijn vriendin Vanessa van zijn zege in Rotselaar. gmd Foto: © Foto Guy Meurs

ROTSELAAR - Terwijl het incident met Kurt Van Goidsenhoven van donderdag in Boutersem nog nazinderde, heeft Antwerpenaar Kevin De Jonghe, die de tijdrit op zijn naam schreef, de rol van veelvraat overgenomen van Limburger Kenneth Vanbilsen.

Men moest al geen kenner zijn om te weten dat de tijdrit van gisteren een kolfje naar de hand van Kevin De Jonghe zou zijn en zo kwam het ook uit.

Wie, zoals de Schellenaar, onlangs nog negende werd op het EK tijdrijden in Italië, moet ook bekwaam worden geacht om een tijdrit in de Ronde van Vlaams-Brabant naar zijn hand te zetten.

Zo gebeurde het ook.

De Jonghe pakte de dagzege, maar wat nog belangrijker was, was dat leider Vanbilsen zich over de 11,6 kilometer tevreden moest stellen met een achtendertigste plaats op bijna één minuut van De Jonghe.

Kegg Heytens en Ingmar De Poortere mochten zich een verdienstelijke tweede en derde noemen in deze rit van de waarheid, waarin Vanbilsen uiteindelijk maar één leiderstrui overhield.

Stuyven en De Bie

Het was daarentegen De Jonghe die nu met verschillende kleuren van nevenklassementen mocht staan pronken op het podium.

'Ik had liever een chronorace gehad die nog wat langer en lastiger was', luidde zijn eerste commentaar. 'Maar kom, ik heb in het verleden al bewezen dat ik ook in kortere tijdritten uit de voeten kan en het voordeel was dat het om lange rechte stukken ging waarop hardrijders dus aan hun trekken komen.'

'Uiteraard wordt de eindzege nu mijn doel, maar waar het beslissende gevecht zich zal afspelen, is moeilijk te voorspellen', aldus nog De Jonghe.

'Het parcours van de etappe van vandaag in Betekom is zo vlak als een biljarttafel, maar dat neemt niet weg dat daar in het verleden al eens de beslissende slag werd geleverd.'

'Indien het er zou op aankomen beschik ik over een sterke ploeg om onderweg de brandjes te blussen. Alleen zou ik het wat vervelend vinden dat ploegmaats als Sean De Bie en Jasper Stuyven zich voor mij zouden moeten opofferen, daar waar zij zelf kansen op dagsucces hebben.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio