Stem hier op hét voetbalmoment van het jaar

Stem hier op hét voetbalmoment van het jaar

Foto: Belga, Photonews

Op 13 mei wordt voor de 29ste keer de Profvoetballer van het Jaar bekend gemaakt. Zoals u de voorbije week in uw krant kon merken, wordt deze trofee door de profvoetballers van de hoogste klasse zelf gekozen. Wij gingen de voorbije dagen op bezoek bij de zestien eersteklassers.

De verkiezing is een iniatief van de Jupiler Pro League in samenwerking met Het Nieuwsblad en Vers L'Avenir, maar wij willen ook uw mening vragen. Uit de bijna voorbije voetbalcompetitie kozen wij vijf opvallende gebeurtenissen, vijf fases waaruit u HET moment van de competitie 2011-2012 kan kiezen. U kan uw stem uitbrengen tot 8 mei om middernacht. Op 9 mei wordt bekend gemaakt wie de Trainer van het Jaar wordt, op 10 mei volgen de Scheidsrechter van het Jaar en Moment van het Jaar en op 11 mei weten we wie de Keeper van het Jaar is. Op zondag 13 mei tenslotte kennen we ook de Profvoetballer van het Jaar.

1. OHL klopt Anderlecht in 91ste minuut

Louis Tobback wist op 29 julie even niet wat hij zag. Bij de lang verwachte terugkeer in eerste klasse legde zijn OHL zowaar het grote Anderlecht over de knie (2-1). Was getekend: de relatief onbekende Zweed Patrick Amoah, een debutant in de Jupiler Pro League die tijdens het zomerreces was weggeplukt bij derdeklasser Woluwe.

2. Superslalom van skiër Suarez

Het seizoen was nog maar net afgetrapt, maar Matias Suarez maakte al op 14 augustus in Lokeren zijn mooiste doelpunt van het jaar. De dribbelaar van Anderlecht kreeg de bal net voorbij de middellijn en degradeerde de Wase achterhoede tot vijf kegeltjes. Hij ging vlot voorbij Overmeire, Taravel, Maric en Tiko om dan de winninggoal achter doelman Copa te deponeren. Paars-wit won zo met 0-1 en de media spraken van een heuse superslalom.

3. De slalom voor stiefmama van Odjidja

Er was op 16 oktober de slalom en de traan, het sportief geniale gekoppeld aan beklijvend sentiment. Op zondag 16 oktober beslechtte Vadis Odjidja met een weergaloze rush de topper Club Brugge-AA Gent. Thomas Meunier mocht het afmaken, maar het was zijn ploegmaat die de pluimen verdiende. En een schouderklopje. Want na de 1-0 toonde Odjidja, zichtbaar aangedaan, een shirt met het opschrift ‘We will fight this 1 together mama’. Voor zijn zieke stiefmoeder. De bloedvorm waarin Odjidja de eerste maanden van het seizoen verkeerde, zat in die ene actie vervat maar achteraf ging het toch vooral over het grote gebaar van een kind met kopzorgen.

4. De kus voor Karolien

Die goal van Brecht Dejaegere op 3 maart had alles: het moment (92ste minuut), het belang (winning goal tegen concurrent Genk), de emotie (traantjes). Even later veroverde hij ook nog eens alle vrouwenharten, door met zijn blozende kaken het veld over te spurten richting vriendin Karolien. En haar te trakteren op een stevige smakkerd, zo weggeplukt uit Gone with the Wind.

5. De Bruyne speelt Anderlecht weg

Wat Kevin De Bruyne op 14 april op het veld van Anderlecht liet zien, was van buitengewone kwaliteit. Uitgerekend in het Astridpark, tegen de ploeg waar vele kenners hem al zagen voetballen, etaleerde de toekomstige Chelsea-speler negentig minuten lang waarom hij volgend jaar niet in het paars-wit maar wel in het blauw van de Champions League-finalist speelt.

Corrigeer

Meest Gelezen Sport