Moment 2: Superslalom van skiër Suarez

Het seizoen was nog maar net afgetrapt, maar Matias Suarez maakte al op 14 augustus in Lokeren zijn mooiste doelpunt van het jaar. De dribbelaar van Anderlecht kreeg de bal net voorbij de middellijn en degradeerde de Wase achterhoede tot vijf kegeltjes. Hij ging vlot voorbij Overmeire, Taravel, Maric en Tiko om dan de winninggoal achter doelman Copa te deponeren. Paars-wit won zo met 0-1 en de media spraken van een heuse superslalom.

Tiens, is de superslalom of reuzenslalom geen term uit het skiën? De wereldgoal van Suarez staat op Youtube en wij trokken naar 's lands beste skiër en 28-voudig Belgisch kampioen Jerke Van den Bogaert.

‘Je gaat lachen, maar ik zie enkele raakpunten tussen die slalom van Suarez en de reuzeslalom', zegt Van den Bogaert. ‘Vooral op het vlak van coördinatie en concentratie. Als je als skiër naar beneden raast dan moet je altijd oog hebben voor de volgende twee poortjes. De honderdsten van een seconde die voor je liggen, zijn de belangrijkste. Ik denk dat Suarez in zijn dribbel ook wel op voorhand goed probeerde in te schatten hoe hij de tegenstanders zou voorbijgaan. Als skiërs voorbij komen, vermorzelen ze bovendien de vlagjes om snelheid te winnen. Suarez verplettert zijn verdedigers niet, maar hij zoekt ze toch op om hen op snelheid dan uit te kappen. Hij heeft zijn lichaam helemaal onder controle: verplaatst de druk van zijn linker- op zijn rechterbeen. Hij is dan wel een Zuid-Amerikaan, maar hij heeft echt iets van een skiër.'

Corrigeer