Archeologische vondst vertraagt werken

BRECHT - Archeologische vondsten op het traject van de ring rond Brecht zorgen mogelijk voor een vertraging van een half jaar bij de werken aan de ring en de E19.

Tussen de Ringlaan en Veldstraat vonden de archeologen onder meer vier grafcirkels uit de brons- of ijzertijd. Er werd daarop besloten om een grondig onderzoek uit te voeren. ‘Het gaat om een viertal sites aan de oostelijke zijde van de autostrade. Dit kan tijdverlies opleveren. Het hangt af van het aantal archeologen dat wordt ingezet. Komt er slechts één team voor de vier sites, dan ziet het er niet goed uit', zegt burgemeester Luc Aerts (CD&V). De opdrachtgever, de Vlaamse overheid, heeft de werken ten zuiden van de E19 dan ook geschorst. Een ploeg archeologen kan tot 1.000 vierkante meter per week onderzoeken. Drie hectare betekenen dertig weken of meer dan een half jaar.

Aan de westelijke kant kan de aannemer verderwerken. Daar wordt een brug over de Oudaenstraat gebouwd en wordt de verbinding van de rotonde aan de Wuustwezelse weg naar de autostrade afgewerkt. Aan die zijde kan ook gewerkt worden aan de aanleg van het nieuwe af- en oprittencomplex aan de E19. De verbinding met de rotonde aan de Veldstraat zal dus wel op zich laten wachten.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio