VOETBAL 1STE PROVINCIALE

Verdedigers Lauwers en De Wit laten Lille nog eens feesten

Verdedigers Lauwers en De Wit laten Lille nog eens feesten

Steven Lauwers: 'We kunnen nu iets vrijer ademen.' smb Foto: © SMB

LILLE - Na de magere twee op vijftien van de voorbije weken mocht Lille eindelijk nog eens feesten. De troepen van Chris Bollaerts, die pas zijn contract verlengde, gingen met 0-2 winnen bij co-leider Antonia.

Typerend voor het huidige Lille is dat het centrale verdedigersduo Lauwers-De Wit voor beide doelpunten zorgde tegen Antonia.

'Het was misschien een beetje tegen de gang van het spel in dat we op voorsprong kwamen, want in het eerste half uur kreeg Antonia de betere kansen. Het geluk mag echter ook eens aan onze kant staan', refereert de Lilse kapitein naar de partij van vorige week tegen Wuustwezel waarin de scheidsrechter een bepalende rol speelde door een geldig doelpunt van De Cnaep af te keuren.

Tevreden

'We verdienden tegen Wuustwezel de zege, maar moesten ons tevreden stellen met een punt. Daardoor bleven we gefrustreerd achter', aldus Lauwers.

'Die frustraties hebben we van ons afgeschud. Het was nodig ook dat we nog eens de drie punten op zak staken, want de jongste weken werd de kloof kleiner met de ploegen die tegen de degradatie strijden. Door de situatie in vierde klasse dreigt er in eerste provinciale een kerkhof te ontstaan.'

Sleutelrol

'Het zou jammer zijn als we daarin verzeild geraken. We kunnen door deze zege toch iets vrijer ademen. In de resterende zes wedstrijden moeten we het nog meermaals opnemen tegen ploegen die achter ons geklasseerd zijn. Het behoud moet dan ook zeker mogelijk zijn.'

'Voor het seizoen koesterden we hoge ambities, maar die hebben we om allerlei redenen nooit hard kunnen maken. De hoge blessurelast en het ontbreken van de nodige dosis geluk hebben ons veel parten gespeeld.'

'Laat ons hopen dat we weer vertrouwen hebben opgedaan om nog voor een mooi slot van de competitie te zorgen.'

'We hebben nog weinig te winnen of te verliezen, maar kunnen nog wel een sleutelrol spelen in het kampioenschap', besluit Lauwers.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio