Braderiecomité blaast Kalseibier nieuw leven in

Braderiecomité blaast Kalseibier nieuw leven in

De leden van het Braderiecomité drinken de Klingse Kalsei uit het nieuwe bierglas.gvdv Foto: © Guido Van de Ven

SINT-GILLIS-WAAS - Het braderiecomité blaast het Klingse Kalseibier nieuw leven in. Je kan het voortaan drinken uit een nieuw glas en daarbij Hoppas of Kalseibrood eten.

Het Kalseibier werd in 1996 gelanceerd. Het is een amberkleurig bier van acht graden dat geproduceerd wordt bij brouwerij Van Steenberge in Ertvelde. De verkoop ervan vormt een belangrijke bron van inkomsten voor het Braderiecomité. Omdat de omzet wat aan het slabakken was, besliste het comité om het Kalseibier een nieuw elan te geven.

Nieuw glas

'We lanceren voor het bier een nieuw glas', zegt Karel Verelst. 'De vorm is wat vrouwelijker dan het vorige. Het ligt beter in de hand en het houdt het aroma langer vast. Ook de smaak van het bier werd lichtjes aangepast. Daarnaast pakken we uit met twee andere nieuwigheden: Hoppas en Kalseibrood. Hoppas zijn gerechten en hapjes op basis van het Kalseibier. We hebben een twaalftal recepten voor hapjes, voorgerechten, hoofdgerechten en desserts gebundeld in een boekje. Bovendien vonden we de plaatselijke restaurants De Rotonde en 'tOude Parochiehuis bereid om die gerechten op hun kaart te zetten. Voorts wordt door bakkerij Kris uit Klingedorp voortaan ook het Kalseibrood gebakken. De ingrediënten zijn tarwe, bloem, water, vloeibare gist, zout en Kalseibier.'

'Zaterdagavond hielden we tijdens een kroegentocht met het muziek Sint-Cecilia een eerste promotiecampagne. Alle cafébazen kregen een doos nieuwe Kalseiglazen. Op zaterdag 9juli vindt de achttiende editie van de Kalseibraderie plaats. Het wordt opnieuw een combinatie van kraampjes, optredens, kinderanimatie en terrassen, waar de nieuwe Klingse Kalsei hopelijk rijkelijk zal vloeien.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio