Oud-burgemeesterJan Eeman overleden

Oud-burgemeesterJan Eeman overleden

Jan Eeman werd 71. yds Foto: © yvan de saedeleer

DENDERLEEUW - Gewezen burgemeester van Denderleeuw en erevolksvertegenwoordiger Jan Eeman (Open VLD) is zaterdag overleden in het Aalsterse Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis. Hij werd 71.

Jan Eeman werd geboren in Denderhoutem en overleed op 71-jarige leeftijd na een kortstondige ziekte. Eeman werd rechtstreeks verkozen als senator in de kieskring Aalst-Oudenaarde en zetelde in de senaat van november 1991 tot mei 1995, waarna hij vier jaar lang volksvertegenwoordiger was.

Hij was ridder in de Leopoldsorde en drukte zijn stempel ook nadrukkelijk op de gemeentelijke politiek in Denderleeuw, waar hij zes jaar burgemeester en twaalf jaar eerste schepen was.

Eeman zette destijds zijn eerste stappen in de politiek bij de PVV en werd later fractieleider van Open VLD- Plus Denderleeuw. Hij leidde zijn partij steeds met ijzeren hand. Na achttien jaar in de bestuursmeerderheid werd Eeman verwezen naar de oppositie. Recent nam hij nog het voortouw tegen het verkavelingsplan Drieselken.

Eeman bezat de burgerlijke medaille eerste klasse en was lid van diverse verenigingen. Zo stond hij als voorzitter aan het roer van Rotary Ninove-Geraardsbergen. Eeman laat echtgenote Christiane Soil, kinderen en kleinkinderen na. De uitvaartliturgie vindt plaats op vrijdag 22 juli om 11 uur in de kerk van Sint-Pietersbanden in Welle, gevolgd door de bijzetting in de familiegrafkelder van de gemeentelijke begraafplaats in Welle.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio