VOETBAL BEKER VAN BELGIË OOSTENDE - KV MECHELEN

Antonio Ghomsi wil offday tegen Bergen uitwissen met vlotte bekerkwalificatie

Antonio Ghomsi wil offday tegen Bergen uitwissen met vlotte bekerkwalificatie

Antonio Ghomsi: 'We werken keihard op training, maar die ijver wierp geen vruchten af.'was Foto: © Walter Saenen

MECHELEN - Vier dagen na de blamage tegen Bergen krijgt KV Mechelen de kans om in Oostende een en ander recht te zetten. De fouten van afgelopen zaterdag mogen niet worden vergeten, maar mentaal wil Antonio Ghomsi Bergen achter zich laten.

'De match tegen Bergen was één grote teleurstelling', blikt de linksachter nog even terug op de 5-1-nederlaag. 'Maandag merkte je nog altijd de ontgoocheling binnen de spelersgroep. Gelukkig hebben we geen tijd om na te denken. Dat neemt niet weg dat we de gemaakte fouten mogen vergeten. We moeten leren uit de partij van zaterdag. Mentaal mag die wedstrijd echter niet in onze hoofden blijven zitten.'

Een nieuwe uitschuiver in Oostende is uit den boze. Al wacht de Mechelaars tegen de huidige nummer drie van tweede klasse geen hapklare brok.

'We moeten van deze bekerwedstrijd profiteren om de zware nederlaag van afgelopen weekend uit te wissen. Heel de ploeg is alleszins gebrand om iets recht te zetten. Maar laat duidelijk zijn dat we Oostende niet onderschatten. Wie derde staat in tweede klasse, heeft iets in zijn mars. We kennen Oostende niet bijster goed, maar de trainer heeft wel al het nodige verteld over hen. Aan een gemakkelijke wedstrijd verwachten we ons niet.'

'Voor het vertrouwen is een positief resultaat essentieel. We hopen de klus te klaren binnen de negentig minuten. Over strafschoppen wens ik voorlopig niet te praten. Of ik bereid ben er, indien nodig, één te trappen? Dat zien we op het moment zelf wel', aldus de glimlachende Kameroener.

Triest

Antonio Ghomsi is aan zijn derde seizoen bij geel-rood toe. De Kameroener verloor vorig seizoen zijn basisplaats aan Anthony Van Loo, maar door diens zware knieblessure kwam de hij opnieuw aan de oppervlakte. Hoewel hij het persoonlijk goed kan aarden in België, laten de recente mindere resultaten van KV Mechelen hem niet onberoerd.

'Na twee jaar in België voel ik me hier goed in mijn vel. Toch maken de twee slechte prestaties tegen Club Brugge en Bergen me triest. We werken keihard op training, maar de jongste weken werpt die trainingsijver geen vruchten af. Indien de sportieve resultaten terug beter worden, zal ik me opnieuw gelukkiger voelen. Winnen in Oostende is dus cruciaal', besluit Ghomsi.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio