Jongeman mept vriendinnen bont en blauw op belbus

Jongeman mept vriendinnen bont en blauw op belbus

Annelies De Cloedt haar been en knie zijn er erg aan toe.mvn Foto: © michel vanneuville

OOSTKAMP/BEERNEM/GERAARDSBERGEN - Annelies De Cloedt en haar vriendinnen zoeken de jongeman die hen een paar dagen terug bont en blauw mepte op de belbus. De vrouwen dienden klacht in.

In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 februari namen Annelies De Cloedt uit Oostkamp en twee vriendinnen - Karen Vandenbunder (32) uit Beernem en Femke Salembier (31) uit Geraardsbergen - omstreeks 1 uur de belbus van 't Zand in Brugge naar Oostkamp. Aan het station van Oostkamp begon een discussie met de vrouwelijke buschauffeur.

'We moesten in de Stationsstraat zijn in het centrum van Oostkamp, niet aan het station', vertelt Annelies. 'We vroegen aan de chauffeur of ze ons niet wat dichter bij het centrum kon afzetten. Dat was blijkbaar niet naar de zin van een jongeman, ik schat rond de 17 jaar. Hij stormde naar voor en gaf mij een harde stamp op de knie en verkocht Femke een paar ferme meppen. Niemand in de volle bus greep in. De chauffeur deed uiteindelijk de deur open en we ontvluchtten de bus. Femke kreeg nog een stamp van die kerel. De chauffeur deed de deuren dicht en liet ons gewoon achter. Een bereidwillige bestuurder heeft ons naar huis gebracht.'

Annelies en Femke dienden klacht in bij de politie. 'Ik loop met een kruk en ben werkonbekwaam', vertelt Annelies. 'We hopen dat de dader gevonden wordt zodat hij gestraft wordt. Ik denk dat ik hem hoorde zeggen dat hij naar Waardamme moest. We hebben ook klacht ingediend tegen de buschauffeur, die op geen enkele manier heeft ingegrepen.'

Noodprocedure

Volgens De Lijn heeft de chauffeur de noodprocedure niet gevolgd. 'Bij agressiegevallen moet de chauffeur meteen onze dispatching inlichten', reageert woordvoerder Dirk Schokkaert. 'Die verwittigt de politie, die dan een interventiewagen ter plaatse stuurt. Maar de chauffeur heeft het incident pas rond vijf uur 's ochtends gemeld. We betreuren dit ten zeerste en willen dan ook onze verontschuldigingen aanbieden aan deze dames. Het ging om een bus van een externe exploitant. In tegenstelling tot onze eigen bussen zijn de bussen van onze exploitanten niet uitgerust met een noodknop. We willen hier snel verandering in brengen.' Wie de dader kent of een tip heeft kan contact opnemen met de politie via 050-82.08.00.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio