Garagehouder Johan Van Slycke (76) overleden

Garagehouder Johan Van Slycke (76) overleden

Johan Van Slycke wordt komende donderdag begraven. osw Foto: © Olivier Scheir

LOVENDEGEM - Afgelopen vrijdag is Johan Van Slycke op 76-jarige leeftijd overleden. Van Slycke is de oprichter van Ford-garage Moka langs de Grote Baan in Lovendegem. De garage was gegroeid uit een schuur aan de overzijde van de grote Baan waar nu vleeswaren Imperial is gevestigd. Johans vader André was daar in 1931 begonnen met een afspanning voor de verzorging van paarden, wat uitgroeide tot een autogarage met benzinepomp. In 1981 werd dan de BVBA Garage Moka opgericht.

Tussendoor toonde Johan Van Slycke zich ook als een begenadigd voetballer bij SK Lovendegem en aan het eind van zijn carrière bij Sint-Joris-Sleidinge. Als supporter bleef hij blauwgeel altijd trouw. Ook zijn kleinzoon Jens speelt er en is er trainer. Bij de ploegvoorstelling vrijdagavond hield het bestuur ook een minuut stilte.

Johan Van Slycke had drie kinderen, waaronder ook Rik Van Slycke, die 13 jaar profrenner was en nu ploegleider is bij de Quick-Step-Wielerploeg van onder meer Tom Boonen. Johan Van Slycke wordt begraven op donderdag 11 augustus om 11 uur in de Sint-Martinuskerk van Lovendegem.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio