Spitburgers hele jaar door te koop

Spitburgers hele jaar door te koop

Antoine Vervaet (links) met zijn schoondochter en haar broer in de nieuwe zaak. fvv Foto: © Frederiek Vande Velde

GENT - In de Belfortstraat opent het alombekende Spitburgerkraam zijn eerste vaste zaak. Vanaf vandaag kunnen liefhebbers in 'tSpit het hele jaar door genieten van de burgers.

Spitburgerliefhebbers moesten tot voor kort geduld oefenen tot de Gentse Feesten om te genieten van de bekende burgers met beenhesp. 'Veel fans vroegen ons of ze tijdens het jaar geen spitburgers konden kopen', zegt zaakvoerder Antoine Vervaet. 'Daarom hebben we besloten om nu ook een vaste zaak te openen, waar de klanten het hele jaar door terecht kunnen.'

Die zaak, die de toepasselijke naam 'tSpit kreeg, opent vanmiddag de deuren in de Belfortstraat, in het pand waar tijdens de vorige Gentse Feesten al burgers werden verkocht. 'We hebben dat pand voor het hele jaar gehuurd en het zou dan ook stom zijn om het te laten leeg staan', zegt Vervaet.

Zitplaatsen

Zijn schoondochter en haar broer zullen er alle dagen, behalve op zon- en maandag, van 11.30 uur 's middags tot 2 à 3 uur 's nachts burgers verkopen. Naast de obligate burgers met beenhesp kunnen liefhebbers zich ook te goed doen aan broodjes met kalkoen, lam, vleesbrood en aan vegetarische burgers. Voor wie het ietsje meer mag zijn, worden er ook spitbakjes en schotels verkocht.

Momenteel telt de zaak twaalf zitplaatsen, 'maar als alles goed draait, kunnen we op termijn de bovenverdieping ombouwen tot eetplaats'.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio