Aangevallen visser ontgoocheld over milde straf voor daders

Aangevallen visser ontgoocheld over milde straf voor daders

De wagen van Ketels vertoonde na de aanslag veel schade. eva Foto: © Evelien Vantomme

WERVIK / MARKE - De twee jongeren uit Moeskroen die de wagen van nachtvisser Nicky Ketels(26) uit Wervik stevig vernielden en zijn duur visgerief stalen, komen er vanaf met een werkstraf en een voorwaardelijke celstraf. 'Ik had op zwaardere straffen gehoopt', reageert de visser.

In de nacht van 19 juni was Nicky aan de kleiputten in Marke aan het nachtvissen. Hij was aan het slapen in een tent tussen de struiken toen hij rond drie uur lawaai hoorde. 'Ik zag acht man rond mijn auto staan. Drie ervan sloegen mijn auto kort en klein. Ik zag hoe ze mijn achterruit eruit sloegen, net als de zijramen, de vooruit, de spiegels...Ik durfde niet tussen te komen. Ik heb de politie gebeld en mij zo stil mogelijk gehouden. Ik heb veel geluk gehad dat ze mij niet hebben zien zitten.'

Volgens Nicky ontstond er plots ruzie. Vijf van de daders keerden zich tegen de andere drie en vertrokken.

De achtergebleven daders konden die nacht nog gevat worden door de politie, één ervan was een minderjarige en moet voor de jeugdrechtbank verschijnen. Anthony P.(18) stuurde zijn kat naar de rechtbank en werd bij verstek veroordeeld tot vijf maanden voorwaardelijk. Jean-François D.(19) komt ervan af met een werkstraf van 100uur. 'We dachten dat het om een achtergelaten wagen ging. Bovendien hadden we stevig gedronken en wiet gerookt', zei Jean-Francois D. tijdens het proces. Visser Nicky krijgt een schadevergoeding van bijna 3.000 euro. Het voorval had een serieuze impact op de visser. Sindsdien is hij nog maar één keer gaan vissen met een vriend, terwijl hij vroeger ieder weekend ging vissen. 'Ik durf niet meer alleen te gaan. Ik ben niet van plan om definitief te stoppen, maar ik moet eerst de angst overwinnen', klinkt het.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio