Autorally

Wim De Craemer: 'Dakar is een verslaving'

© © Marc Van Hecke

Met de Waal Eric Palente en West-Vlaming Philippe Depoorter gaan op 1 januari in Mar del Plata slechts twee Belgen van start in de Dakar bij de motoren.

(gsg)

Samen met de Nederlander Henk Knuiman vormt dit Belgische duo één topteam waarbij Wim De Craemer uit Lotenhulle verantwoordelijk is voor de technische ondersteuning. Hij is samen met zijn broer Kurt ook één van de bezielers van het Wim Motors Adventure Team. Alle piloten rijden de wedstrijd op een KTM-tuig.

'Door mijn jarenlange ervaring in mijn motorzaak kan ik wel stellen dat ik deze toppers op en top zal kunnen ondersteunen. Ik sluit zelfs niet uit dat we de Dakarambitie de komende jaren nog aanzwengelen. Maar alles heeft natuurlijk met geld te maken. De huidige onderneming kost ons een slordige 300.000 euro.'

'Waarom een mens dat doet? Eén woord: passie. Je staat er een heel jaar mee op en gaat ermee slapen. Zo simpel is dat. De maandenlange voorbereiding, de wedstrijd zelf en nadien ook het afkicken en het eigenlijk al meteen beginnen werken aan de Dakar van het jaar nadien... Ja, in feite kan je dit een verslaving noemen', stelt Wim De Craemer.

'In het dagelijkse leven organiseer ik wereldwijd motorreizen, maar deelnemen aan de Dakar is het allerhoogste wat een motorfreak kan meemaken. Veel slapen zal er niet bij zijn, want zodra de piloten de aankomst hebben bereikt, begint mijn werk. Dan is het vaak nog uren sleutelen tot alles weer piekfijn in orde staat voor de rit van daags nadien. Maar geen mens die me hoort klagen.'

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio