Milieudienst Grimbergen zoekt oorzaak plotse daling vijverpeil

De milieudienst van de gemeente onderzoekt waarom het waterniveau in de gemeentelijke vijver aan de Keienberglaan de laatste tijd plots is gezakt.

(jhw)

Voorzitter Eddie Boelens van Groen!-Grimbergen alarmeerde de gemeentelijke milieudienst na een klacht van een buurtbewoner. ‘Die inwoner liet ons weten dat het niveau van de vijver aan de Keienberglaan abnormaal laag is. De daling van het waterpeil is enorm: in één nacht tijd gaat het om een daling van liefst vijf centimeter. De buurtbewoner klaagt ook dat er steeds meer afval in de vijver wordt gestort. Dat hebben we nu ook zelf kunnen vaststellen.'

Oorzaak

‘De oorzaak van de plotse daling van het waterpeil kan te wijten zijn aan drie zaken: aan een lek, aan de Viskwekerij Vanstalle uit de buurt die er water zou oppompen of aan een nieuwe bouwput in de buurt. Het onderzoek van de milieudienst van de gemeente moet de precieze oorzaak achterhalen.'

‘We zijn alvast zeer blij dat de milieudienst een ploeg stuurt om het afval aan de vijver al op te ruimen. Als blijkt dat de viskwekerij Vanstalle effectief het waterpeil van de gemeentelijke vijver kan controleren, dan moet er naar een oplossing op lange termijn worden gezocht. Het kan niet dat het waterpeil van een publieke gemeentelijke vijver naar goeddunken geregeld kan worden door een particulier', aldus Boelens.

Resultaat afwachten

Bij viskwekerij ‘Fishfarm Vanstalle' wenste de woordvoerder gisteren geen verklaringen af te leggen. ‘Vermits er een onderzoek door de gemeentelijke milieudienst zou zijn, willen we afwachten wat het resultaat van dat onderzoek is, alvorens hierop te reageren', klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio