Grenadierslaan moet veiliger worden

GAVERE - De Grenadierslaan, de verbindingsweg tussen het dorpscentrum van Semmerzake en de N60, moet veiliger worden. De weg wordt vanaf augustus grondig aangepakt.

Eerst worden de rioleringen heraangelegd. Daarna komen de aanleg van het wegdek, fietspaden en fietssuggestiestroken aan de beurt. De werken zullen 150 werkdagen in beslag nemen en 1,5 miljoen euro kosten. De gemeente betaalt daarvan 402.608 euro. Er wordt gewerkt in vier fasen. De eerste fase loopt vanaf nummer 51 tot en met het kruispunt met de Kriephoek. De tweede fase omvat het deel van Kriephoekstraat tot de Opperweg. De derde fase is de herinrichting van het kruispunt aan de Opperweg. De vierde fase omvat de aanleg van een afzonderlijk fietspad langs de Grenadierslaan met aansluiting op de Scheldebrug in Semmerzake. Tussen de rijweg en het fietspad komt een groene buffer van 2,6 meter.

Op het kruispunt van de Kriephoekstraat komt een middenberm centraal op de rijweg met voet- en fietspaden aan beide zijden van de weg. Van de Kriephoek- tot de Dorpsstraat worden fietssuggestiestroken van 1,25 meter gemarkeerd.

De wegomleiding gaat via de N60 en het kruispunt De Vogelzang-Stationsstraat in Asper, Scheldebrug in Gavere, Kasteeldreef, Markt, Broeck- en Aalbroekstraat. Kristian Boone is de buurtcontactpersoon tijdens de werken (09-384 79 95).

www.gavere.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio