Vier generaties koekjeskoningen

LO-RENINGE - De koekjesfabriek Jules Destrooper is al vier generaties in handen van de familie Destrooper. Stichter Jules Destrooper leefde van 1856 tot 1934. hij was gehuwd met Felicie Verweirder. Het echtpaar had drie kinderen, onder wie nog een Jules (1893-1973).

Het kon bijna niet anders of Jules junior zou het bedrijf verderzetten. Uit zijn huwelijk met Elvire Ghyselen kwamen elf kinderen voort. Jean (geboren in 1924) en broer Hubert (1925-1997) namen samen de leiding van de fabriek op zich.

Hubert huwde Irena D'hoore. Zij kregen vier kinderen. Twee van hen, Patriek en Peter, kochten de biscuiterie in 1984 van vader Hubert en oom Jean.

Patriek stond in voor de koekjesproductie en de aankoop van grondstoffen, zijn acht jaar jongere broer Peter nam de administratie en het commerciële aspect en later ook de financiën op zich.

In 2001 haakte Patriek af voor zijn eigen bedrijf, Noble Chocolates, en werd Peter alleen bedrijfsleider. Patriek zetelt wel nog in de raad van bestuur van Destrooper.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio