Fietsenverhuur maakt Peerdsbos nog aantrekkelijker

© © Jan Auman

De tweehonderd jaar oude Bremdonckhoeve in het Peerdsbos heeft een nieuwe functie. Dankzij De Melkerij kan je er nu ook een fiets huren.

(jaa)

De Bremdonckhoeve stond al een poos leeg en verkeerde in niet al te beste staat. Burgemeester Dirk de Kort (CD&V): 'We wilden er graag een toeristisch kantoor in onderbrengen, maar dat werd ons door de Vlaamse overheid zo moeilijk gemaakt, dat ik blij ben dat Wilfried Keteleer van de Melkerij het initiatief nam om er met een fietsenverhuur te starten. De gemeente zet de fietsers graag mee op weg door brochures ter beschikking te stellen.'

De uitbaters van de bekende horecazaak in het Peerdsbos investeerden fors in een nieuw dak, het interieur en 50gloednieuwe Giant-fietsen. 'Je kunt die hier huren voor twee uur of een hele dag. Je betaalt respectievelijk 7 of 10euro', legt Wilfried Keteleer uit. Marleen Evenepoel van het Vlaams Agentschap voor Natuur en Bos toonde zich erg blij met het nieuwe leven in de Bremdonckhoeve. Dat is niet verwonderlijk. De lokale ondernemers droegen alle renovatiekosten en betalen ook nog eens huurgeld voor het gebouw. Bij de opening kwamen ook enkele gepensioneerde stadsarbeiders nieuwsgierig een kijkje nemen. In de jaren '70 en '80 werkten vanuit deze hoeve liefst 28 'hoveniers' aan het onderhoud van het bos en de weiden in de omgeving. Ze beleefden er een erg aangename tijd.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio