Voormalig ABVV-topman in levensgevaar na brand

Voormalig ABVV-topman in levensgevaar na brand

De brandweer kon het huis van het koppel redden. Alleen de keuken brandde uit. mvn Foto: © michel vannueuville

OOSTKAMP - In een huis in de Erkegemstraat is gisterochtend rond 4.15 uur brand uitgebroken. De 83-jarige Georges Derieuw, voormalig ABVV-topman en oud-gemeenteraadslid in Oostkamp, raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. Zijn 72-jarige vrouw kon de woning ontvluchten.

In een huis in de Erkegemstraat is gisterochtend rond 4.15 uur brand uitgebroken. De 83-jarige Georges Derieuw, voormalig ABVV-topman en oud-gemeenteraadslid in Oostkamp, raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. Zijn 72-jarige vrouw kon de woning ontvluchten.

Het vuur was ontstaan in de keuken van de woning. De buren konden de brandweer verwittigen. Bij hun aankomst was de 72-jarige bewoonster al buiten de woning. Ze werd meteen door de buren opgevangen. Haar 83 jarige man, Georges Derieuw, was op dat moment nog binnen. De brandweer ging onmiddellijk op zoek naar de man. Hij lag ter hoogte van de keuken en was bevangen door de rook. Net als zijn vrouw heeft hij een CO-vergiftiging opgelopen door de zware keukenbrand.

Het koppel werd door de dienst 100 overgebracht naar het AZ Sint-Lucas in Assebroek. Volgens het parket van Brugge vecht de bejaarde man voor zijn leven. Zijn longblaasjes zijn verbrand door de hete rook in te ademen. Zijn echtgenote is er minder erg aan toe.

'We hebben kunnen voorkomen dat de rest van de woning ook is uitgebrand. Alleen de keuken is verloren gegaan in de vlammen. In het keukengedeelte hebben wij resten gevonden van een frietketel die op een keramische kookplaat stond', zegt de Oostkampse brandweercommandant Jan Lescouhier.

Het Brugse parket stelde intussen een deskundige aan om de juiste oorzaak van de brand te achterhalen. Er is al een vermoeden van een oververhitte frituurketel.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio