Roeselarenaar Pieter Beel maakt Facebook app waar verliefde zielen elkaar kunnen vinden

Verklaar je liefde zonder een blauwtje te lopen

Verklaar je liefde zonder een blauwtje te lopen

Pieter Beel maakte een porgramma om te controleren of verliefdheid wederzijds is.fvv Foto: © fvv

ROESELARE - Je hebt een oogje op iemand, maar durft het niet te zeggen? Dan kun je voortaan anoniem controleren of de liefde wederzijds is. Roeselarenaar Pieter Beel lanceerde een programma voor Facebook.

Wie kent het gevoel niet? Je bent heimelijk verliefd, maar durft het niet te zeggen uit schrik een blauwtje op te lopen. Het is niet gemakkelijk om je liefde te verklaren aan dat mooie meisje of die sympathieke gast uit je klas, je beste vriend of vriendin, die knappe collega.

Roeselarenaar Pieter Beel(31) is intussen gelukkig getrouwd - hij leerde zijn vrouw kennen op een feestje, niet op het internet - maar herkent de situatie uit zijn tienerjaren. Dus zocht hij naar een oplossing. Die heet I think you're great. Een website die je toelaat om via je Facebook-login aan te duiden wie je leuk vindt. Die persoon ontvangt een anonieme e-mail met het heuglijke nieuws en wordt op zijn of haar beurt uitgenodigd om zijn of haar romantische voorkeur aan te vinken. Als beide personen elkaar selecteren, kan de vonk overslaan.

Vriendschappen bewaren

Beel zag zelf verschillende vriendschappen sneuvelen omdat hij zijn hart volgde. Daarom zocht hij een methode om uit te vissen of de ander hetzelfde voelt, zonder je goede band met een vriend(in) of collega op de helling te zetten. 'Wie bijvoorbeeld verliefd is op een collega of goede vriend(in), heeft heel wat te verliezen. Een goede werk- of vriendschappelijke relatie zet je niet zomaar op het spel', zegt hij.

Beel is bio-ingenieur en de Facebook app is een uit de hand gelopen hobby. 'Een uitgebreid commercieel plan zit er niet achter. Daarvoor zijn de voorwaarden van Facebook te streng. Per duizend bezoekers ontvang ik 0,37 tot 2euro. Pas als ik gigantisch veel bezoekers genereer, verdien ik er iets aan. Ik zal al tevreden zijn als ik mijn kosten kan terugwinnen. Dat de website gebruikt wordt en misschien wel koppeltjes oplevert, zou een hele eer zijn.'

Al zo'n vijfhonderd mensen polsten de liefde van hun leven via de website. 'Of er al koppeltjes gevormd zijn, weet ik niet. We respecteren de privacy van de gebruikers.'

www.ithinkyouregreat.comwww.facebook.com/ITURGR8

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio