Nieuwe exploitanten maken mosselhuis van tv-restaurant

Red Pepper heet nu La Moulinière

Red Pepper heet nu La Moulinière

Allisson Goossens en Pierre Gilbert serveren in La Moulinière veertig verschillende bereidingen van mosselen.dji Foto: © Dominique Jauquet

OOSTENDE - Pierre Gilbert en Allisson Goossens hebben de Red Pepper overgenomen en omgedoopt tot La Moulinière. De horecazaak die ooit vol camera's hing voor 'Mijn Restaurant' is nu een mosselhuis. 'De nieuwsgierigheid van de mensen is er nog steeds.'

De Red Pepper is niet meer. Het restaurant dat enkele jaren geleden een van de meest besproken zaken was in het VTM-programma Mijn Restaurant is vandaag mosselhuis La Moulinière geworden. Gedaan met de heisa, de roddels en de vele blikken naar binnen, zou je dan denken. Maar dat klopt niet helemaal. Het bewuste restaurant aan de Visserskaai 18 heeft nog altijd veel bekijks en is nog steeds veelbesproken.

'De mensen zijn inderdaad nieuwsgierig. De Red Pepper heeft veel teweeggebracht in Oostende en dat merk je vandaag nog steeds. Voor ons is dat natuurlijk mooi meegenomen. Hoe meer aandacht of publiciteit, hoe beter. Zo leren ze de nieuwe stijl van het huis kennen', zeggen Pierre Gilbert en Allisson Goossens.

De nieuwe zaakvoerders namen onlangs het restaurant over en waren zich bewust van de voorgeschiedenis. 'Het was een kans die we niet konden laten liggen. Een unieke kans die we met beide handen willen grijpen', zegt Allisson, die afkomstig is uit Wallonië, maar Oostende goed kent. 'Ik heb hier jaren gewerkt als jobstudent, dus ik ken de stiel aan de kust wel. Oostende is een aangename stad. Toen ik dit pand zag vrijstaan, heb ik geen moment getwijfeld.'

Pierre Gilbert was zaakvoerder van restaurant Saint-Pierre aan de Visserskaai, op tweehonderd meter van de Red Pepper. Hij kent de troeven van de ligging dus als geen ander. 'Deze locatie is zeker een meerwaarde om een restaurant te openen', zegt Pierre.

Samen met Allisson liet hij het interieur - al was het pas enkele jaren oud - opfrissen en bedacht hij een nieuw concept.

'La Moulinière is een restaurant dat, met veertig verschillende bereidingswijzen op de kaart, gespecialiseerd is in mosselen. Aan de muren hangen we werken van kunstenaars die telkens op een vernissage te koop worden aangeboden. Voor ons is het een nieuwe start, voor Oostende is het een nieuw restaurant met een ander concept', zeggen Pierre en Allisson.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio