't Voutje draait op volle toeren in eindejaarsperiode

't Voutje draait op volle toeren in eindejaarsperiode

Uitbaters Filip Willems en Caroline Clevers. dli

ZEDELGEM - Familierestaurant 'tVoutje langs de Torhoutse Steenweg in Zedelgem beleeft in deze eindejaarsperiode superdrukke dagen. 'De gewone Belgische keuken valt duidelijk in de smaak', zeggen uitbaters Caroline Clevers en Filip Willems.

Familierestaurant 'tVoutje gaat prat op een uitgebreide kaart, maar de saus 'tVoutje en de zelfgemaakte Picon zijn de 'speciallekes' van de zaak.

'Luc Appermont, Gunther Neefs, Lisa Del Bo, Patrick Lefevere, Nicole en Hugo ... Ze kwamen hier allemaal al langs', zegt Filip Willems. 'Alle leeftijden, rangen en standen: iedereen komt hier over de vloer. Iedereen moet zich hier thuisvoelen. Naturel is belangrijk en als uitbaters straal je dat zelf uit. Met een kwinkslag stel je mensen op hun gemak. Het geheim van die saus en de Picon? Dat verklappen we natuurlijk niet, we zwijgen als een graf.'

Vijfentwintig jaar geleden zijn Caroline en Filip begonnen als extra personeel in de zaak. Zeven jaar geleden namen ze de zaak over. 'Caroline staat in de keuken en ik doe de zaal', zegt Filip, die ook nog halftijds in drie ploegen aan de slag is in Vesuvius Zandvoorde. 'Dat is een pluspunt. Wij kenden ook het huis en de klanten. Veel mensen onderschatten hoe zwaar het is om een restaurant uit te bouwen. Je moet lange uren kloppen en je moet veel kunnen verdragen. Door de vele kookprogramma's op tv zijn de klanten ook kritischer en mondiger geworden. Opbouwende kritiek is altijd welkom en we hebben zelfs klanten die zelf gerechten voorstellen. Wij moeten het hebben van de mond-tot-mondreclame. Je hoeft niet naar een chique restaurant gaan om goed te eten. We maken alles zelf en dat appreciëren de mensen. Bovendien hebben we een leuk cliënteel en een sterk team dat achter ons staat.'

Met Hertog Jan en Ter Leepe heeft 'tVoutje enkele sterrenrestaurants in de buurt. 'We hebben veel bewondering voor die mensen. Het vergt ongelofelijk veel energie om zover te geraken. Het geeft onze regio nog meer uitstraling op culinair vlak en dat is een uitstekende zaak', besluit Caroline.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio