Bond laat Moeskroen gewoon verderspelen

Het Uitvoerend Comité van de voetbalbond besliste niet in te gaan op de vraag van de Pro League om de wedstrijden van Moeskroen uit te stellen. De Pro League, die de eersteklassers verenigt, wilde uitstel van de wedstrijden van de noodlijdende club tot er duidelijkheid is over de toekomst van de Henegouwse club. Moeskroen moest zijn licentie inleveren, maar stapte naar de rechtbank en mag voorlopig blijven spelen.

‘Er is geen juridische en reglementaire grond om de wedstrijden van Moeskroen uit te stellen', zegt bondsvoorzitter François De Keersmaecker. ‘We hebben er meer dan een uur over gediscussieerd. We kunnen echt niet op die vraag ingaan.'

‘Daar is geen juridische grond voor nodig', aldus Ludwig Sneyers, algemeen directeur van de Pro League. ‘Als een burgemeester een wedstrijd verbiedt of de staat van het veld laat geen wedstrijd toe, is er toch ook geen juridische grond nodig?'

‘Het enige wat wij willen is een regulier verloop van de competitie', aldus Pro League-voorzitter Ivan De Witte. ‘Dat kan nu niet met een ploeg die niet weet of ze volgende week nog bestaat.' De Witte stelde zich begripvol op voor de beslissing van het UC maar was wel kwaad op de vertegenwoordigers van de Pro League op de vergadering van het UC. Ze zouden de belangen van de Pro League niet genoeg hebben verdedigd. ‘Als dat nog eens gebeurt, ben ik weg', dreigde De Witte alweer met opstappen. Pro League-vertegenwoordigers in het UC zijn onder meer Wijnants (Westerlo), Jonckheere (Club Brugge), Timmermans (KV Mechelen), Ingelbrecht (Gent) en Collin (Anderlecht).

Op 4 december vergadert de Pro League opnieuw, met op de agenda een eventuele uitsluiting van Moeskroen.

Ook bond naar rechter

Op 24 november wordt bij de rechtbank van eerste aanleg van Brussel de zaak ingeleid die Moeskroen aanspande tegen de Licentiecommissie in beroep. De club betwistte de onpartijdigheid en de samenstelling van die commissie, en de rechtbank besliste de procedures over de licentie op te schorten. Ondertussen heeft de KBVB de twee betrokken leden vervangen. Ex-minister van Financiën Melchior Wathelet en Jan De Luyck, bedrijfsrevisor Ernst & Young, zetelen vanaf nu in de beroepscommissie. De bond heeft dan ook op zijn beurt derdenverzet aangetekend tegen de rechtszaak. Dat wordt vandaag ingediend.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.