Fort van Duffel krijgt 110.000 euro subsidies

Fort van Duffel krijgt 110.000 euro subsidies

Het Fort van Duffel krijgt extra subsidies om het verhaal van het fort tijdens WO I in de kijker te zetten. lvl Foto: © Leo van der Linden

DUFFEL - Na de steun die het Fort van Duffel genoot als toeristisch-recreatief project, krijgt het van Toerisme Vlaanderen nog eens 110.000 euro subsidie.

Het Fort, dat ongeveer dertig jaar in privé-handen was en slecht werd onderhouden, is nu eigendom van de vzw Kempens Landschap. Die vzw wil het Fort onder meer uitbouwen als vertrekpunt op het bestaande fiets- en wandelnetwerk. Het WO I-verleden van het Fort wordt er op een originele manier getoond.

De vzw krijgt de subsidie, die kadert in de herdenking van de 100ste verjaardag van de Groote Oorlog, omdat het spoorwegfort tijdens WO I als laatste op de zuidelijke Neteoever weerstand bood aan de vijand.

De hele geschiedenis wordt uitgelegd in de tentoonstelling vanop vijf houten uitkijkpunten die telkens een ander aspect van het fort belichten. De bezoeker maakt bovendien kennis met de huidige bewoners, de vleermuizen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio