Verdachte parachutemoord weigert test met leugendetector

De 22-jarige Els C. uit Ternat, verdacht van de zogeheten parachutemoord, heeft al verschillende keren een test met een leugendetector geweigerd.

De speurders denken dat Els C. (foto) achter de sabotage zit van de valschermen van Els Van Doren (37) uit Ranst. Die stortte te pletter op 18 november vorig jaar. Het motief zoeken ze in een driehoeksverhouding. Zowel slachtoffer als verdachte hadden een relatie met de Nederlandse collega-springer Marcel S.

De echtgenoot van het slachtoffer en haar Nederlandse minnaar werden intussen vrijgepleit door de test met de leugendetector.

Alleen Els C. blijft een test weigeren omdat ze die niet vertrouwt. Haar raadsman Luc Deleu: ,,De eventuele uitslag kan vrij bepalend zijn voor het dossier. Ze weigert die test omdat ze medicijnen neemt die het resultaat kunnen beïnvloeden., Met de weigering maakt Els C. zich extra verdacht bij de speurders.

Els C. zit al sinds 17 januari in de cel. Volgens haar advocaat valt de verlengde aanhouding haar zwaar. ,,Intussen blijft het tempo van haar verhoren ook heel hoog liggen.,

De advocaat vroeg ook een bijkomend onderzoek van de gesaboteerde parachutes. ,,Ik heb mijn twijfels bij de bevindingen van de adjudant van de paracommando's. Volgens hem was de hoofdparachute zeker doorgesneden. Maar voor haar reservevalscherm concludeerde hij alleen dat die blokkeerde tijdens het opengaan en dus ook gesaboteerd was. Volgens mij ontbreekt er een stap in zijn conclusie., (bjm)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees