Meer info en foto's op onze gemeentepagina van Sint-Niklaas.

Al-Jazeera komt naar massatrouw

Al-Jazeera komt naar massatrouw
SINT-NIKLAAS - De grootse trouwpartij van de zwarte schepen Wouter Van Bellingen haalt vanavond de wereldpers naar de Grote Markt van Sint-Niklaas.

Zo'n zeshonderd paren, gekleed in trouwkostuum, geven elkaar vanavond gelijktijdig het jawoord onder het goedkeurende oog van schepen Wouter Van Bellingen. Hoewel er nog niet veel te zien was op en rond de Grote Markt, streek Alan Fisher van de Arabische tv-zender al-Jazeera gisteren al neer in Sint-Niklaas. ,,Ik wil vooral weten hoe de schepen zich voelt nadat drie koppels zich niet door hem willen laten trouwen'', vertelt Fisher.

De man kreeg het antwoord dat de zwarte schepen gisteren tientallen keren herhaalde: dat hij zo'n weigering had verwacht, maar niet zo snel. En dat hij al heel zijn leven geconfronteerd wordt met racisme. Behalve voor al-Jazeera deed Van Bellingen zijn verhaal voor het Nederlandse NOS, de Franse krant Libération, de Duitse omroep ARD, het Britse BBC en het internationale persagentschap Associated Press.

Van Bellingen diept een exemplaar op van El Comercio. ,,Ik was voorpaginanieuws in de belangrijkste krant van Peru. Toen besefte ik: de aandacht reikt wel heel erg ver.''

Ondanks deze happening tegen racisme bestaat de kans dat de wereld Vlamingen als onverdraagzaam gaan zien. Alan Fisher van al-Jazeera vindt die vrees ongegrond. ,,Wat betekenen die drie koppels tegenover het positieve signaal van zeshonderd paartjes?''

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees