Britse topgroep houdt opendeurdag in Brussel en Vilvoorde

Stones snuiven Brugse chocolade

BRUGGE - Topkok Sergio Herman en de Brugse chocolatier Dominique Persoone hebben vrijdag het verjaardagsfeestje van Ron Wood en Charlie Watts van de Rolling Stones mogen opluisteren. Ze lieten de Stones chocola snuiven en tequilapralines eten. Mick & co vonden het 'awesome'.

Tom Le Bacq en Stefaan Reuse

'Dominique, you're the best', schreef Ron Wood zaterdagochtend om half vijf op zijn servet na een wild verjaardagsfeestje in het peperdure Conrad-hotel in Brussel. De Brugse chocolatier Dominique Persoone (op de foto hiernaast links, naast Ron Wood) had samen met topkok Sergio Herman (van het Nederlandse sterrenrestaurant Oud Sluis, rechts op de foto) voor eten gezorgd op de verjaardag van Wood en Charlie Watts van de Rolling Stones. De Stones zijn in ons land voor een optreden, morgen in Werchter.

'Vorige woensdag werd ik opgebeld met de vraag of we tegen vrijdag iets in elkaar konden steken', zegt Persoone. 'Jo, de vrouw van Ron Wood, wou een feestje organiseren voor haar man. De enige voorwaarde was dat alles honderd procent biologisch moest zijn. Ik heb Sergio gebeld en vrijdag zijn we met drie auto's vertrokken naar het hotel.'

Netjes afgeschermd door een legioen bodyguards vierden de Stones de 60ste verjaardag van Wood en de 66ste verjaardag van Charlie Watts. Persoone en Herman maakten een exclusief menu klaar met onder meer kreeft en oesters, maar de Stones bleken het meest onder de indruk van de shooter van Persoone. 'Met dat kleine apparaatje kun je een dosis chocoladepoeder, gemengd met wat tabak, rechtstreeks je neus in schieten', zegt de chocolatier. 'De bandleden vonden het awesome. De tranen rolden over hun wangen van het lachen.'

Ook de tequilapralines, met een snuifje zout aan de zijkant, waren een grote hit. 'Zoiets hadden ze nog nooit gezien. Maar bij de Stones is het hoe maffer, hoe liever', zegt Persoone.

Om half vijf zat het feestje erop. Persoone kreeg nog drie dikke kussen van Ron Wood en hij mag morgenavond samen met Sergio Herman naar het concert van de Stones. 'En ik heb met Woods vrouw gedanst', zegt Persoone.

Corrigeer

MEER NIEUWS